Θανάσης Κουρλαμπάς: Στο θέατρο έχει πέσει πολλή λάσπη – Τι είπε για τον Φιλιππίδη
2 years, 6 months ago
6

Ο ηθοποιός πήρε θέση για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από το ρόλο του «Κλεομένη» στις Άγριες Μέλισσες μίλησε στην εφημερίδα «On Time» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα με τις πολύκροτες καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει ένα «απόστημα» που έσπασε και έχει σχέση με σοβαρές καταγγελίες συναδέλφων σου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις. Πώς το κρίνεις;
«Είμαι σε μια τηλεοπτική δουλειά όπου συμμετείχε ο ένας εκ των συλληφθέντων (ο Πέτρος Φιλιππίδης), ο οποίος όμως δεν έχει δικαστεί ακόμα -δεν υπονοώ κάτι με αυτό-, αλλά δεν πρέπει και να το ξεχνάμε. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει. Βεβαίως να τονίσω ότι γενικότερα η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ή άσκησης εξουσίας και αλαζονείας από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε οποιοδήποτε κομμάτι της ζωής (εργασία, φιλία, σχέση) είναι μόνο καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρείται. Αυτό που οφείλω να υπερασπιστώ όμως, είναι το θέατρο. Επειδή στον χώρο μου έχει πέσει πολλή λάσπη -όχι αδίκως καθώς βγήκαν στη φόρα πολλά τέτοια περιστατικά, νομίζω ότι θα προχωρούσε την κοινωνία μας πιο μπροστά αν όλοι οι χώροι κατάφερναν να ανοίξουν σιγά σιγά τις πύλες τους και να αρχίσει μια γενναία εκκαθάριση. Γιατί αισθάνομαι ότι έχει «πυροβοληθεί» άγρια ο καλλιτεχνικός κόσμος, ο οποίος θυμίζω «βλήθηκε» ιδιαιτέρως από την πανδημία και δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης»