Θέμη Αδαμαντίδη, πες μας το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από την επιτυχία του «Στην καρδιά»
1 minute ago
6

Από τις αλάνες της Καισαριανής, βρέθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Αφρικής και από τη Σουηδία ταξίδεψε 32 ολόκληρες ώρες με το αυτοκίνητο, προκειμένου να υπογράψει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Η ζωή του Θέμη Αδαμαντίδη είναι μια απέραντη διαδρομή, με πολλές άγνωστες και συνάμα συναρπαστικές στάσεις, τις οποίες και διηγείται με τον δικό του αληθινό τρόπο στο People.

«Μπήκα στο σύστημα χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να το επιδιώκω»

Το 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο «Στην καρδιά», σε μουσική και στίχους του Ανδρέα Κομπόση. Ένα κομμάτι στο οποίο πίστεψε από την αρχή και το οποίο χτύπησε κατευθείαν στις καρδιές όσων το άκουσαν.

Η επιτυχία μπορεί να άργησε λίγο, αλλά πλέον το συγκεκριμένο τραγούδι θα αφήσει τη δική του ιστορία. Από τον Δεκέμβριο του 2017 που ανέβηκε στο κανάλι της Heaven (σ.σ. της δισκογραφικής του εταιρείας) στο YouTube, έχει περισσότερες από 27 εκατομμύρια προβολές. «Με κάποιον τρόπο μπήκα στο σύστημα χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να το επιδιώκω. Το 2013 που είχα βγάλει αυτό το τραγούδι, δεν είχα τρόπο να το επικοινωνήσω. Με βοήθησε τότε ο συγχωρεμένος ο Γιώργος ο Πολίτης και το έβαλε στον Derti FM, αλλά δεν ακούστηκε τόσο. Φαινόταν, όμως, ότι θα έχει διαχρονικότητα.

Τα διαχρονικά τραγούδια δεν είναι αυτά που γίνονται αμέσως επιτυχία, αλλά αυτά που επιλέγει ο κόσμος χωρίς να του το επιβάλεις, χωρίς να γίνει πλύση εγκεφάλου. Αυτό που θα προστατεύει μέσα στην καρδούλα του, στο μυαλό του. Αυτό δεν παλιώνει, γιατί το έχει επιλέξει ο ίδιος. Στη δική μου περίπτωση, αυτό έχει συμβεί και με άλλα τραγούδια, όπως και με το “Μα πού να πάω”. Ένα καλό τραγούδι μπορεί να αγαπηθεί από τον κόσμο αρκετά αργότερα από την ημέρα της κυκλοφορίας του».

Για το συγκεκριμένο τραγούδι θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες, μια και του ζητούν συνέχεια να το τραγουδάει. Τον σταματάνε στον δρόμο, για να το αφιερώσουν οι θαυμαστές του στις κοπέλες τους, αλλά και τα κορίτσια στα αγόρια τους. «Το τι γίνεται δεν περιγράφεται! Έγινε και διαφήμιση. Ακόμα περιμένω να μου στείλουν ένα τελάρο μπίρες, να τις πιω στην υγεία τους», λέει γελώντας.

«Τους λογαριασμούς μου δεν έχω μάθει να τους λύνω στον δρόμο»

Στις αρχές Ιουλίου, όλα τα sites στο Διαδίκτυο έγραψαν για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλλιθέα. Μια είδηση που έγινε κατευθείαν πρώτο θέμα. Μολονότι έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε, του ζητώ να μου περιγράψει όλα όσα έζησε εκείνο το απόγευμα. «Είδα δύο παιδιά να έρχονται προς το μέρος μου και να με πλησιάζουν. Στην αρχή νόμιζα ότι θέλουν να με ρωτήσουν κάτι.

Δε πρόλαβε να γίνει καμία συμπλοκή. Ο  ένας ήρθε δίπλα μου και ο άλλος μπροστά μου. Δέχθηκα μόνο μία μπουνιά και αυτός που μου έδωσε το χτύπημα μου είπε κάποια κουβέντα που είχε να κάνει με λεφτά. Εγώ, όμως, τους λογαριασμούς μου δεν έχω μάθει να τους λύνω στον δρόμο και ούτε με αυτόν τον τρόπο. Όταν χρωστάω, φροντίζω πάντα να μην το αφήνω να περνάει έτσι.

Τέτοιου είδους περιπτώσεις με χαλάνε. Όταν εσύ προσφέρεις σε μία συνεργασία, κάνεις πράγματα, κάποιες υποχωρήσεις και μετά σου φέρνουν και λογαριασμό ότι χρωστάς. Τι χρωστάω; Εσύ αυτά που χρωστάς είναι περισσότερα. Κάτι άλλο ήθελε και, επειδή δεν έγινε, χρωστάω. Φέρε μας τον λογαριασμό, να δούμε αν χρωστάω»  αρκείται να πει. Αναρωτιέμαι αν όλο αυτό το περιστατικό τον τρόμαξε, και η απάντηση έρχεται σε χρόνο dt.

«Τι να φοβηθώ μωρέ; Τον πόνο να φοβηθώ; Έγινε. Την ίδια στιγμή σηκώθηκα πάνω όρθιος και έφυγαν. Για μένα αυτό έχει λήξει. Όλα έχουν ημερομηνία λήξεως. Εμένα με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα στη  ζωή. Να είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι και να περνάω ευχάριστα τις μέρες μου».

«Πριν από δέκα χρόνια, μου είχε δώσει ο Αντώνης Βαρδής ένα τραγούδι»

Εκτός από ένας επιτυχημένος τραγουδιστής, είναι και πατέρας πέντε παιδιών. Μάλιστα, ο δεύτερος κατά σειρά, ο Αντώνης, εργάζεται κοντά του. Σκέφτομαι αν, εκτός από καλός τραγουδιστής, υπήρξε και καλός πατέρας. «Πάντα είχα αγάπη και διάθεση να κάνω τα πάντα για τα παιδιά μου, αλλά δεν υπήρχε ποτέ αρκετός χρόνος για να είμαι και καλός πατέρας με την έννοια ότι θα είμαι συνέχεια από πάνω.

Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια, που δεν μπορούμε δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια», λέει με ειλικρίνεια. Το φθινόπωρο ξεκινάει εμφανίσεις, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ένα νέο τραγούδι, το οποίο έγραψε ο αείμνηστος Αντώνης Βαρδής. «Μέσα Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη, θα είμαι στο Club 22.

Μαζί μου θα είναι η Αγγελική Ηλιάδη και ακόμα ένα πρόσωπο-έκπληξη, αρσενικού γένους. Όσον αφορά τη νέα κυκλοφορία που ετοιμάζω, πριν από 10 χρόνια μου είχε δώσει ο Αντώνης Βαρδής ένα τραγούδι. Πρόκειται για μια εξαιρετική μπαλάντα, την οποία, αν και την είχαμε ετοιμάσει, δεν κυκλοφόρησε τότε, διότι προέκυψε μια ολοκληρωμένη δουλειά του Μάριου Τόκα και δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί και αυτό μέσα. Θεωρώ πως ήρθε η στιγμή και αποφάσισα να το βγάλω μέσα στο φθινόπωρο».

Λίγο πριν τον αποχαιρετήσω, του ζητώ να μου πει με λίγα λόγια τι είναι αυτό που του δίδαξε η ζωή. Και είναι ξεκάθαρος στην απάντησή του. «Πρέπει να πατάμε στα πόδια μας, να είμαστε οι ίδιοι ικανοί να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με όλες τις δυσκολίες, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να είμαστε λογικοί, ταπεινοί. Και το πιο σημαντικό: Να παίρνουμε δύναμη από κάτι πολύ πιο δυνατό από εμάς. Πρέπει να πιστεύουμε σε μία ανώτερη δύναμη, για να μας κρατάει γεμάτους και ευτυχισμένους.