Θεοφανία Παπαθωμά: Πρώτη φορά που υποδύομαι έναν αρνητικό χαρακτήρα και μου αρέσει
1 year, 4 months ago
6

Η Θεοφανία Παπαθωμά υποδύεται εξαιρετικά την Πολυξένη Βελιώτη, μητριά της δόκιμης μοναχής Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαθεοδώρου) και σύζυγο του Λευτέρη Βελιώτη (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Αν και έλειψε συνειδητά από την τηλεόραση αρκετά χρόνια έκανε δυνατό come back στις Άγριες Μέλισσες και φέτος στο «Μαύρο Ρόδο». Μιλήσαμε μαζί της για τη συνεργασία στη σειρά του MEGA, τα καλλιτεχνικά σχέδια της, την οικογένεια της, το κίνημα του Metoo στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και αν θα ήθελε τα παιδιά της να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού.

Διαβάστε επίσης: Κώστας Αναγνωστόπουλος στο in: Στα νέα επεισόδια του «Μαύρου Ρόδου» θα δούμε τον Πέτρο και την Ελισάβετ να έρχονται πιο κοντά

Ο ρόλος σας είναι αυτής της κακιάς μητριάς της Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο, θα προτιμούσατε να έχετε τον ρόλο της καλογριάς;

Όχι. Μου αρέσει ο ρόλος μου και προσπαθώ να τον υποστηρίξω όσο μπορώ καλύτερα με τα εφόδια που μου δίνονται και τις συνθήκες που έχω.

Τι σας έκανε να δεχτείτε να συνεργαστείτε στο Μαύρο Ρόδο

Καταρχάς ο παραγωγός κ. Καραγιάννης με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία στις «Άγριες μέλισσες». Ο σκηνοθέτης μας Κώστας Αναγνωστόπουλος που συνεργαστήκαμε και πέρυσι. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, εξαίρετος σκηνοθέτης και πολύ ευχάριστος στη συνεργασία. Διάβασα το σενάριο και πραγματικά είδα ότι έχει ενδιαφέρον αυτή η ιστορία και μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη σειρά.

Πιστεύετε ότι το Μαύρο Ρόδο μοιάζει με το Άγγιγμα Ψυχής;

Όχι, δεν νομίζω ότι μοιάζουνε. Ίσως, μόνο, στο ότι πραγματεύονται και τα δύο έναν αδιέξοδο έρωτα.

Από τον ρόλο της καλοσυνάτης Βιολέτας στις Άγριες Μέλισσες φέτος σε κάτι εντελώς διαφορετικό, σε έναν αρνητικό ρόλο;

Ναι, για να υπάρχει και ενδιαφέρον. Να υπάρχει μία πρόκληση και για μένα. Μου αρέσει να ερμηνεύω διαφορετικούς ρόλους. Είναι η πρώτη φορά που υποδύομαι έναν αρνητικό χαρακτήρα και μπορώ να πω ότι μου αρέσει.

Εκτός από το σήριαλ, τι άλλο θα κάνετε καλλιτεχνικά αυτήν την χρονιά;

Δεν θα κάνω κάτι άλλο φέτος γιατί έχω το μεταπτυχιακό μου στη Νομική, στο Συγκριτικό δίκαιο και έχω πάρα πολύ διάβασμα και υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο.

Ποια είναι η σχέση σας με τον Θεό;

Πιστεύω εις ένα Θεό πατέρα Παντοκράτορα ποιητήν Ουρανού και γης ορατών τε πάντων και αοράτων!

Τα παιδιά σας θα θέλατε να ασχοληθούν με το επάγγελμα του ηθοποιού;

Να ασχοληθούν με ό,τι αγαπάνε γιατί μόνο έτσι θα πετύχουν και θα είναι ευτυχισμένα. Η καθημερινότητα είναι όμορφη όταν ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς αλλιώς βαρυγκομάς.

Ποιο είναι το σχόλιο σας για τις καταγγελίες των συναδέλφων σας και το κίνημα του metoo;

Η κάθε μορφή βίας και κακοποίησης είναι καταδικαστέα και πρέπει να καταγγέλλεται! Εγώ δεν ανέχτηκα ποτέ στην εργασία μου, ούτε καν λεκτική βία ή απλή προσβολή! Στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο βέβαια πρέπει να υπάρχει σεβασμός!

Όνειρα και προσδοκίες σας

Παλεύω να δημιουργώ ομορφιά γιατί μόνο μέσα σε αυτή μπορώ να επιβιώσω. Είναι δύσκολο στον κόσμο που ζούμε αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ανέφικτο.

in.gr