Θοδωρής Μαραντίνης: Ο λόγος που δεν επιτρέπει ακόμα στο μεγάλο του γιο να ανοίξει προφίλ στα social media
7 months, 16 days ago
6

Ο Θοδωρής Μαραντίνης βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και φροντίζει να τους «λύνει» κάθε απορία που τους δημιουργείται μεγαλώνοντας. Ο γνωστός τραγουδιστής αποκαλύπτει στο People πώς χειρίζεται θέματα όπως το bullying και τα social media με τους μικρούς του γιους.

Στο σχολείο λένε στο μεγάλο γιο σου τίποτε για σένα;

Ναι, κι αυτός δείχνει να καμαρώνει. Όταν πηγαίνω εκεί λέω «Είμαι ο μπαμπάς του Φίλιππου», για να μην υπάρχει το «Ο Φίλιππος είναι ο γιος του Μαραντίνη». Ο μεγάλος είναι ένα παιδί πολύ κοινωνικό και δυναμικό. Δημιουργεί αμέσως μόνος του έναν κύκλο και είναι αρεστός. Χαίρομαι γιατί δεν χρειάζεται να γίνει αυτό με άλλον τρόπο. Προσπαθεί πολύ να μην τυγχάνει άλλης μεταχείρισης.

Του μιλάς για το bullying;

Έχουμε μιλήσει λίγο για το τι συμβαίνει, ειδικά με το μεγάλο. Τον έχω ρωτήσει αν κάτι τον ενοχλεί, αν κάποιος του μιλάει με άσχημο τρόπο. Καμιά φορά, που μπορεί εκείνος, αστειευόμενος, να μιλήσει άσχημα σε ένα παιδί, του εξηγώ ότι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Προσπαθώ ακόμα και σε μια τυχαία κουβέντα να του περάσω κάποιο μήνυμα, ειδικά για το bullying, που θεωρώ ότι είναι η μάστιγα της εποχής. Και το Internet με προβληματίζει, είναι χαοτικό.

Σου έχει ζητήσει να κάνει account στα social media;

Ναι. Έχουν πολλοί συμμαθητές του λογαριασμούς σε Facebook, Instagram και Snapchat. Εμείς ακόμα δεν τον αφήνουμε να κάνει. Του εξηγήσαμε κάποια πράγματα και τη φύση της δουλειά μας και του τονίσαμε πως θα ήταν άδικο και για τον ίδιο για πολλούς λόγους.

Φοβάσαι μην του πουν κάτι;

Μπορεί να του πουν, να τον προσεγγίσουν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να γίνουν. Να παίρνουν φωτογραφίες του και να τις χρησιμοποιήσουν – έχουμε απαγορεύσει τη δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών μας. Γενικά, θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον στα 10 του να μπει στα social media. Το Ιnternet έχει τόση πληροφόρηση που είναι ελεύθερη, καλή, κακή, στραβή, ανάποδη, έχει σεξ, βία, περίεργα μηνύματα… Ένα 10χρονο παιδί δεν θεωρώ ότι μπορεί να κρίνει ορθά τι είναι το σωστό. Θέλει χρόνο. Έχουμε μερικές εντάσεις, γιατί βλέπει τους συμμαθητές του και θέλει κι εκείνος. Επίσης βλέπει εμάς να είμαστε μέσα σ’ αυτό, να βγαίνουμε φωτογραφίες με τον κόσμο για το Instagram… Δεν το καταλαβαίνει, ζορίζεται λίγο, οπότε το συζητάμε συνεχώς.

Υπάρχουν θέματα που καθώς εξελίσσεται η κοινωνία δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι. Είναι αρκετοί εκείνοι που είναι εναντίον αυτών των αλλαγών, διερωτώμενοι πώς θα τις εξηγήσουν στο παιδί τους. Για παράδειγμα, το γάμο δύο ομοφυλοφίλων. Εσύ το έχεις αναρωτηθεί;

Όχι. Με προβληματίζει περισσότερο το πότε θα εξηγήσω κάτι στο παιδί μου, είτε αυτό αφορά τον έρωτα, είτε τα ναρκωτικά, είτε το γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν με ενοχλεί, ούτε με προβληματίζει το πώς. Ψάχνω, ρωτάω και προσπαθώ να κάνω μια μικρή έρευνα, ακόμα και για το PlayStation που έχει online παιχνίδια που κρύβουν από πίσω κινδύνους. Θέλω όσο μπορώ να συζητάω μαζί του, αλλά, να σου πω την αλήθεια, φοβάμαι μην πω κάτι νωρίς.

Σε έχουν ρωτήσει για το σεξ;

Όχι ακόμα, αλλά υπάρχει η απορία γύρω από το πώς γίνονται τα παιδιά. Δεν μπορείς να του λες για πελαργούς και φιλιά, οπότε αρχίζεις και του μιλάς για το σώμα του. Θεωρώ πως το να μιλήσεις ειλικρινά και εγκαίρως στο παιδί σου δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Αυτό προσπαθώ να χτίσω.

Πηγή: People