Το αεροδρόμιο του Φρίπορτ στις Μπαχάμες έγινε λιμάνι μετά το πέρασμα του Ντόριαν
6 months, 13 days ago
6

Αν αναζητούσαμε μια εικόνα που να έδειχνε απόλυτα τι άφησε πίσω του ο Τυφώνας Ντόριαν στις Μπαχάμες, τότε αυτό το βίντεο έχει πάμπολλες εικόνες. Ένας τυφώνας κατηγορίας πέντε, που έτρεχε με 200 μίλια την ώρα και ακολουθήθηκε από πολλές καταιγίδες, κατάφερε να αφήσει πίσω του ποτάμια ολόκληρα σε μέρη όπου υπήρχε μόνο στεριά.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο του Φρίπορτ στη Γκραντ Μπαχάμα. Εκεί όπου δεν συναντά κανείς αεροδιάδρομο, αλλά…λιμάνι. Το βίντεο του CNN τα λέει όλα.

Όσον αφορά τον απολογισμό του τυφώνα, αυτός δεν μπορεί να γίνει, μιας και είναι πολύ πιθανό σύμφωνα και με τον πρωθυπουργό της χώρας, όταν τα νερά κατευθυνθούν προς τη θάλασσα κι εμφανιστεί το έδαφος, θα εμφανιστούν μαζί του κι άλλοι νεκροί.

Προς το παρόν οι νεκροί είναι 7, ενώ έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα κτήρια στα Αμπάκο και τη Μεγάλη Μπαχάμα, με τα ρέματα να μεταφέρουν διαρκώς συντρίμμια.

Αυτό τον καθιστά τον χειρότερο τυφώνα που έπληξε ποτέ νησί της Καραϊβικής.

Τώρα, οι άνθρωποι προετοιμάζονται για να επανέλθουν σε μια κάποια καθημερινότητα μετά απ΄αυτή τη λαίλαπα νερού.

Στην Αμερική, που αυτές τις ώρες είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ετοιμάζονται στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα για τον τυφώνα. Οι αναλυτές λένε πως πρόκειται για έναν τυφώνα που βρίσκεται 30 μίλια μακριά από τις ακτές. Αν σκεφτούμε όμως ότι το μάτι του κυκλώνα έχει ακτίνα 50 μίλια, τότε στις δύο πολιτείες τον βιώνουν ήδη.