Το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο είναι ελληνικό σύμφωνα με το Time Out- Ποιο είναι και πού θα το πιείτε
7 months, 15 days ago
6

To Time Out Group είναι ένας διεθνής ειδησεογραφικός όμιλος (και όχι μόνο) με έδρα το Λονδίνο που από το 1968 «περιπλανιέται» ανά την υφήλιο αναζητώντας ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν σε έναν ντόπιο ή έναν τουρίστα μεγάλες και μικρές πόλεις. Εστιατόρια, bars, φαγητά, ποτά, κέντρα διασκέδασης, εκδηλώσεις. Και αυτό είναι ένα μικρό μόνο μέρος των πληροφοριών που προσφέρει.

Εν μέσω θέρους λοιπόν το Time Out που όπως δηλώνει «αγαπά» τα bars, από εκείνα τα κλασικά που θα βρει κανείς σε ένα ξενοδοχείο έως τα πιο πρωτοποριακά στις πόλεις που ηγούνται της νυχτερινής διασκέδασης, έφτιαξε μια λίστα με τα καλύτερα 31 καλύτερα cocktails που μπορεί να πιει κανείς. Και φυσικά μας ενημερώνει ποιοι/ποιες barmen/barwomen τα δημιούργησαν, σε ποια bars και σε ποιες πόλεις και θα ήταν καλύτερα να τα απολαύσουμε. Φυσικά από τα χέρια των δημιουργών τους.

Η λίστα περιλαμβάνει από απλά έως εξεζητημένα cocktails για όλα τα γούστα, από συνολικά 27 πόλεις σε 18 χώρες ενώ στην κορυφή βρίσκεται ένα ελληνικό δημιούργημα του Clumsie. Επίσης στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στην «επανάσταση των cocktails» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στους νεαρούς bartenders που στις κορυφαίες δημιουργίες τους συχνά περιλαμβάνουν τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, μαστίχα, μέλι, ελιές ή ακόμη και γιαούρτι.

Ιδού λοιπόν μια μικρή γεύση με τα 9 κορυφαία cocktails στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα ελληνικό. Και είναι…