Το σπίτι των ονείρων της Αλίσια Κις κρέμεται κυριολεκτικά στην άκρη ενός γκρεμού
2 years, 4 months ago
6

Η τραγουδίστρια Αλίσια Κιζ (Alicia Keys) και ο σύζυγός της Κασίμ Ντιν (Kasseem Dean) ή αλλιώς Swizz Beatz άνοιξαν τις πόρτες της εντυπωσιακής τους έπαυλης στο «Architectural Digest». Βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού στο Λα Τζόλα του Σαν Ντιέγκο. Είναι γνωστό ως «Razor House». Χτίστηκε το 2007 από τον αρχιτέκτονα Wallace E. Cunningham και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκαν 6 χρόνια. Είναι 1.022 τετ. μέτρα και έχει θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει χαρακτηριστεί ως «αρχιτεκτονικό αριστούργημα», «το πιο τέλειο σπίτι της Αμερικής» και φημολογείται ότι αποτέλεσε έμπνευση για το φουτουριστικό σπίτι του Τόνι Σταρκ στην ταινία Iron Man, σύμφωνα με το Architectural Digest.

Ωστόσο οι νέοι ιδιοκτήτες το μετονόμασαν σε «ονειρικό τόπο» και η Αλίσια Κιζ το περιέγραψε ως «ιδανικό μέρος για να κάνεις όνειρα. Αν είσαι τολμηρός». «Πρέπει να ονειρευτείς το πιο τρελό σου όνειρο. Για εμάς, το να μένουμε εδώ ήταν το πιο τρελό όνειρο», είπε.

Πριν το αγοράσουν ο Κασίμ Ντιν το είχε ως εικόνα στην επιφάνεια του κινητού του. Εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν από την αγορά, αλλά ο μουσικός παραγωγός παρέμενε αισιόδοξος.

Μόλις έκαναν την αγορά των 20,8 εκατομμυρίων δολαρίων με αρχική τιμή τα 45 εκατομμύρια, προσέλαβαν τη νεοϋορκέζα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Kelly Behun για να το μετατρέψει σε ένα «μοντέρνο όνειρο». Το σπίτι διαθέτει έξι υπνοδωμάτια με γυάλινους τοίχους, μεγαλοπρεπείς διαδρόμους μία αίθουσα μπιλιάρδου, βιβλιοθήκη, αίθουσα κινηματογράφου και γυμναστήριο. Αποτελείται από επίπεδα. Χρειάστηκαν εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του και η Behun «έφερε ζεστασιά και ψυχή στις γυάλινες επιφάνειες», σύμφωνα με το ζευγάρι προσθέτοντας ξύλινα στοιχεία, μαροκινά μάλλινα χαλιά και υφάσματα από βελούδο.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που το κάνει ζηλευτό είναι η συλλογή έργων τέχνης του ζευγαριού. Διαθέτουν περισσότερα από 1.000 έργα Αφροαμερικανών και Αφρικανών καλλιτεχνών, όπως του Κεχίντε Ουάιλι και της Λινέτ Γιάντομ-Μποάκιε. Διαθέτουν επίσης τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή φωτογραφιών του Γκόρντον Πάρκς. Φυσικά, δεν λείπουν και τα προσωπικά τους συλλεκτικά αντικείμενα όπως το τεράστιο πιάνο της τραγουδίστριας. Ήταν το δώρο που της έκανε όταν ήταν μόλις 16, η πρώτη δισκογραφική εταιρεία που την ανέλαβε.

 

in.gr