Τομ Κρουζ – Νικόλ Κίντμαν: Πώς η Σαϊεντολογία κατέστρεψε τη σχέση τους
1 year, 5 months ago
6

Σχεδόν 21 χρόνια μετά τον χωρισμό του Τομ Κρουζ και της Νικόλ Κίντμαν, ο Μάικ Ράιντερ, πρώην επικεφαλής της εκκλησίας, ο οποίος εγκατέλειψε τη Σαϊεντολογία το 2007, έγραψε ένα νέο βιβλίο, στο οποίο αναφέρεται στο πολύκροτο διαζύγιο των ηθοποιών.

Το βιβλίο τιτλοφορείται ως «A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology» ο Ράιντερ, γράφει μεταξύ άλλων, για τον κεραυνοβόλο έρωτα του Κρουζ με την τότε συμπρωταγωνίστριά του, Κίντμαν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Days of Thunder» του 1990 .

Ωστόσο, ο γάμος του Κρουζ με την  πρώτη του σύζυγο, τη Μίμι Ρότζερς, ήταν μεγάλο εμπόδιο. Η Ρότζερς είναι εκείνη που τον είχε βάλει στον κόσμο της Σαϊεντολογίας.

Η «αποστολή» της Εκκλησίας να βγάλει από τη μέση τη Ρότζερς

Σύμφωνα με τον Ράιντερ, η Eκκλησία ξεκίνησε μια αποστολή για να βγάλει τη Ρότζερς από τη μέση και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Κρουζ να είναι ζευγάρι με την Κίντμαν.

Στο βιβλίο, αναφέρεται, ότι ο ηγέτης της εκκλησίας, Ντέιβιντ Μισκάβιτς«είχε προσκληθεί στη Ντεϊτόνα, για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα. Αυτός και ο έμπιστος υπολοχαγός του, Γκρεγκ Γουίλχερ, ο οποίος είχε οριστεί ως ο προσωπικός ελεγκτής του Κρουζ, έκαναν παρέα με τον αστέρα του Χόλιγουντ στο Speedway, πήγαιναν μαζί του για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και το πιο σημαντικό βοήθησαν να διευκολυνθεί η επιθυμία του Κρουζ να κάνει τη Νικόλ νέα του σύζυγο».

nicole_tom

«Ο Ντέιβιντ Μισκάβιτς αναμφίβολα το είδε αυτό ως ευκαιρία να αποδείξει την ικανότητά του να κάνει τις επιθυμίες του Τομ πραγματικότητα», γράφει ο Ράιντερ.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι ο Γουίλχερ «ανέλαβε να πείσει τη Μίμι να συμφωνήσει σε διαζύγιο ώστε ο Τομ να παντρευτεί τη Νικόλ», σημειώνοντας πως αυτό ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστο και δεν θα συνέβαινε ποτέ με έναν κανονικό Σαϊεντολόγο».

Ο Τομ Κρουζ χώρισε τη Μίμι Ρότζερς τον Φεβρουάριο του 1990 και παντρεύτηκε την Νικόλ Κίντμαν την παραμονή των Χριστουγέννων του ίδιου έτους.

Η απομάκρυνση του Κρουζ από τη Σαϊεντολογία

Ο Τομ Κρουζ άρχισε να απομακρύνεται από τη Σαϊεντολογία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Eyes Wide Shut» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με την τότε σύζυγό του Νικόλ Κίντμαν το 1997, σύμφωνα με τον Μάικ Ρίντερ.

«Ο Κρουζ», γράφει ο Ράιντερ, «σταδιακά τραβήχτηκε ξανά στον κόσμο της Σαϊεντολογίας». Ωστόσο, «αυτή η επαναπροσέγγιση φέρεται ότι δημιούργησε μια απόσταση μεταξύ του Κρουζ και της Νικόλ»

Κλείσιμο


Ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα, σύμφωνα με το Μάικ Ράιντερ, ο Τομ Κρουζ αγνοούσε τις κλήσεις του Ντέιβιντ Μισκάβιτς. Τότε, εκείνος έστειλε κάποιον στην Αγγλία, ώστε να προσπαθήσει να επαναφέρει τον ηθοποιό.

Ο Τομ Κρουζ άρχισε να απομακρύνεται από την Νικόλ Κίντμαν αμέσως μετά και επέστρεψε πλήρως στον κόσμο της Σαϊεντολογίας. Τότε, το ζευγάρι άρχισε να τραβά χωριστούς δρόμους.

Nicole_-TOm

Η σχέση της Νικόλ Κίντμαν με τη Σαϊεντολογία

Σύμφωνα πάντα με το «A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology», ο Κρουζ είχε προτρέψει την Νικόλ Κίντμαν να γίνει μέλος της Σαϊεντολογίας πολλά χρόνια πριν. Εκείνη όμως, δεν ένιωθε ιδιαίτερη προθυμία για τα μαθήματα. Σύμφωνα με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, το γεγονός πως ο πατέρας της Κίντμαν ήταν ψυχίατρος δεν βοηθούσε στο να αποδεχτεί τη θρησκεία αυτή.

«Αν δεν ήταν η κυρία Τομ Κρουζ, δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε υψηλά επίπεδα λόγω της οικογενειακής της σχέσης με την ψυχιατρική» γράφει στο βιβλίο.

Η Εκκλησία ένιωθε απειλή από την Κίντμαν εξαιτίας της επιρροής της στον Τόμ Κρουζ και προσέλαβε έναν ντετέκτιβ«Ο Ράθμπουν συνεργάστηκε με τον [δικηγόρο του Χόλιγουντ] Μπερτ Φιλντς για να προσλάβει τον διαβόητο ντετέκτιβ Άντονι Πελικάνο για να κατασκοπεύσει τη Νικόλ και να παγιδευσει το τηλέφωνό της» αποκαλύπτει ο Ράιντερ.

«Όταν ο Tομ και η Nικόλ χώρισαν, οι επικεφαλής της Σαϊεντολογίας ήταν χαρούμενοι που η αρνητική επιρροή της Nικόλ δεν απομάκρυνε πλέον τον Τομ. Ο Κρουζ έκτοτε έγινε πιο ένθερμος στη δημόσια υποστήριξή του στη Σαϊεντολογία και τον Μισκάβιτς».

Ο συγγραφέας του βιβλίου τέλος, υποστηρίζει ότι επικεφαλής της Σαϊεντολογίας έστρεψαν τα παιδιά του Κρουζ και της Κίντμαν εναντίον της, μέσω των διδασκαλιών των Suppressive Persons του Ρον Χάμπαρντ. Σύμφωνα με τον αναφερόμενο κανόνα, ένα καταπιεστικό άτομο είναι κάποιος που θεωρείται εχθρός από την εκκλησία και που πρέπει να φιμωθεί ή να καταστραφεί.
enimerotiko.gr