Τόνια Σωτηροπούλου για σεξουαλική παρενόχληση: «Σε δρόμο ή σε μπαρ μου έχουν συμβεί πολύ πιο ακραία περιστατικά»
3 years, 2 months ago
6

«Εγώ ήμουν 18 και μου συνέβη από έναν άντρα 50 ετών περίπου», λέει η Τόνια Σωτηροπούλου για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη.

Για το περιστατικό παρενόχλησης που βίωσε η ίδια και είχε εξομολογηθεί παλαιότερα, μίλησε το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» η Τόνια Σωτηροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ηθοποιός είχε αποκαλύψει τα εξής:

«Ήμουν 18 χρονών κι είχα μια μικρή συμμετοχή σε σίριαλ. Ήταν η πρώτη μου δουλειά. Πήγα στο καμαρίνι μου να αλλάξω και μπήκε κι αυτός ο κύριος στο καμαρίνι μου. Ντυνόμουν και πήγα να κατεβάσω την μπλούζα μου γρήγορα. Μου ζητά συγγνώμη και του λέω οκ. Μου δίνει χειραψία και πάει να με φιλήσει. Του λέω όχι. Σοκάρομαι και μου ζητάει συγγνώμη. Ήταν πραγματικά μετανιωμένος. Και μου είπε οι περισσότερες κοπέλες στην δουλειά μας λένε ναι…»

Με αφορμή την αποκάλυψή της αυτή, η Τόνια Σωτηροπούλου αποκάλυψε ότι αυτό το περιστατικό δεν ήταν κάτι που τη στιγμάτισε. Αντίθετα, στον δρόμο ή σε μπαρ της έχουν συνέβει πολύ πιο ακραία περιστατικά.

«Ο λόγος που το είπα δημόσια είναι γιατί, όπως έχουν γίνει κι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει κι επιβάλλεται να μιλάμε ανοιχτά, να λέμε όχι δεν είναι εντάξει όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι, να βάζουμε όρια», τόνισε.

Είπες ότι η εμπειρία σου δεν ήταν τραυματική. Αν ήταν κάτι πιο σοβαρό, θα είχες το θάρρος να το πεις δημόσια;

«Δεν έχω υπάρξει σε αυτήν την θέση και θαυμάζω απόλυτα τις γυναίκες που ενώ έχουν υποστεί κάτι βαθιά τραυματικό και ακραίο, έχουν την δύναμη να το υπερβούν και να μιλήσουν ανοιχτά. Μόνο έτσι μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή. Πιστεύω ότι αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και έχοντας τον χαρακτήρα και τα πρότυπα που έχω στην ζωή μου, ναι, θα είχα μιλήσει για αυτό.»

Η Τόνια Σωτηροπούλου προσθέτει με νόημα: «Εφόσον είμαστε στο 2021 είναι τραγικό και παράλληλα αστείο να θεωρείται ταμπού να μιλάς για κάτι τέτοιο».

Η ηθοποιός δήλωσε την υποστήριξή της στη Ζέτα Δούκα και επισήμανε ότι μίλησε τώρα γιατί θέλει «κυρίως οι νεότερες γενιές να μη φοβούνται, να μην έχουν δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τα όνειρά τους, αν θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο στον οποίο εργάζομαι».

«Με έχουν υποτιμήσει στο παρελθόν. Στον χώρο μας υπάρχει bullying»

Η Τόνια Σωτηροπούλου μίλησε για τις ταμπέλες και το bullying που υπάρχουν στον χώρο του θεάματος και πως και η ίδια είχε υποτιμηθεί όταν ήταν νεότερη.

«Ενώ ήταν κάτι που με στενοχώρησε, στην πορεία ήταν κάτι που με πείσμωσε και με έκανε να αγαπήσω με περισσότερη πυγμή τον εαυτό μου», είπε.

in.gr