Τόνια Σωτηροπούλου: «Ο καθένας μπορεί να κάνει κατάχρηση της δύναμής του»
2 months, 14 days ago
6

Η Τόνια Σωτηροπούλου εξέφρασε την άποψή της για το ζήτημα των καταγγελιών κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου ενώ αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να μοιραστεί τη δική της ιστορία

Στο ζήτημα των ημερών και τις καταγγελίες που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της η γνωστή ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου.

Συγκεκριμένα, από το πλατό της εκπομπής του Νίκου Μουτσινά, η Τόνια Σωτηροπούλου εξέφρασε την άποψή της για το φλέγον ζήτημα ενώ αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να μοιραστεί τη δική της ιστορία.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να δούμε πώς μπορούν να τοποθετηθούν τα πράγματα και οι καταστάσεις σε μία καινούρια σειρά. Τα πράγματα γίνονται τον καιρό που πρέπει να γίνουν και πάντα υπάρχει λόγος.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον δικό μας χώρο αλλά σε όλους τους χώρους ο πυρήνας του προβλήματος είναι το ότι τη σεξουαλική παρενόχληση, τη λεκτική βία ή την κατάχρηση εξουσίας τα θεωρούμε ως κάτι δεδομένο.

Η αρχή έγινε με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έδειξαν θάρρος και δύναμη και έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά περισσότερα γιατί είναι τεράστια η έκθεση, πόσο μάλλον να βγαίνεις μπροστά και να λες “εγώ είμαι ευάλωτος, μου έχει συμβεί αυτό.

Ο στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι ουσιαστικά να αλλάξει ιδιοσυγκρασία ο πυρήνας των ανθρώπινων σχέσεων.

Με κάποιον τρόπο οριοθετούνται κανόνες τώρα, μπαίνουν όρια και δεν υπάρχει και αυτή η ομερτά ότι δεν συζητάμε γι’ αυτά τα πράγματα”.

Η παρενόχληση είναι ένα σοβαρό και προσωπικό θέμα. Πλέον μπορούμε να μιλήσουμε δημόσια για τον βιασμό και την παρενόχληση.

Ο λόγος που μίλησα για το δικό μου περιστατικό είναι για να τονίσω ότι πρέπει να αλλάξει ο λόγος που ο καθένας μπορεί να κάνει κατάχρηση της δύναμής του και ίσως να υπάρχει ένας φόβος.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποφευχθεί αυτό είναι ότι ο καθένας θα φοβάται να μη εκτεθεί.

Αν ο φόβος μπορεί να μας δώσει καλύτερες σχέσεις και αξιοκρατία στον επαγγελματικό χώρο, ας υπάρχει».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η Τόνια Σωτηροπούλου:

 

 

in.gr