Τριανταφύλλη Μπουτεράκου: Γιατί έκανε μήνυση στους γονείς της και πώς έζησε τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο
6 months, 12 days ago
6

Στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή The 2night Show βρέθηκε καλεσμένη η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου και μίλησε για τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος των γονιών της. Η ηθοποιός ζητάει ηθική αποκατάσταση και δημόσια συγγνώμη γιατί, όπως είχε καταγγείλει, την είχαν οδηγήσει με το ζόρι στο Δρομοκαΐτειο.

H Τριανταφύλλη Μπουτεράκου περίγραψε τις σχέσεις που είχε με την οικογένειά της στο παρελθόν («είχα άψογα παιδικά χρόνια, τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά τα 19 ») και πώς ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους γιατί δεν συμφωνούσαν με τις επιλογές της. Χαρακτήρισε την οικογένειά της «πατριαρχική» και περιέγραψε το πώς οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο μετά από ένορκες καταθέσεις τους.

Πώς οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο;

«Σε μία μεγάλη έκρηξη, μετά από πολλές συγκρούσεις, το πιο έντονο σημείο για να επιβληθούν ήταν όταν αποφάσισα ένα Σαββατοκύριακο να φύγουμε με τη μητέρα μου- που δεν τη βρήκα καλά- και να αφιερώσουμε χρόνο μαζί σαν γυναίκες. Αυτό δεν ήταν εγκεκριμένο από την πατριαρχική οικογένεια. Για να επιβληθεί ήταν “κάνεις πλέον του κεφαλιού σου, εμείς θα δηλώσουμε ότι εσύ αυτή τη στιγμή είσαι επικίνδυνη”. Αυτό με δύο ένορκες καταθέσεις, με τον νόμο που είναι διάτρητος, σε ένα βράδυ μπορεί να προκληθεί σύλληψη και εγκλεισμός σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Η μία από τις ένορκες καταθέσεις ήταν από έναν ξάδερφός μου από τη Σπάρτη  που έχει να με δει επτά χρόνια. Πώς μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν είμαι καλά;

Σε συλλαμβάνουν, μπαίνεις μέσα σε ίδρυμα με δυο υπογραφές! Ήμουν στο αυτοκίνητο όταν με συνέλαβε η αστυνομία και στο ίδρυμα έμεινα περίπου δέκα μέρες. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού μου, βρήκα μια πόρτα ανοικτή την άλλη μέρα και βγήκα για να ενημερώσω που βρίσκομαι τους γνωστούς μου και τον δικηγόρο.  Μέσα δεν μου έκαναν εξετάσεις, κάναμε κάποιες συζητήσεις.

Οι γονείς μου κατέθεσαν ψευδώς ότι έχω ιστορικό ψυχιατρικής νόσου και γι’ αυτό διώκονται για ψευδορκία. Δεν έχω ιστορικό, δεν έχω πάρει ποτέ μου χάπια… », θυμάται και περιγράφει η ηθοποιός.

Γιατί κατέθεσε μήνυση στους γονείς της;

«Έκανα μήνυση στους γονείς και στον ξάδερφό μου, ζητώντας ηθική αποκατάσταση και δημόσια συγγνώμη. Το γεγονός ότι οι μηνύσεις έχουν φτάσει αυτή τη στιγμή στο ακροατήριο, σημαίνει ότι είναι πολύ βάσιμες. Με δύο ένορκες καταθέσεις ότι κάποιος δεν είναι καλά, μπορεί να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο. Μάλιστα, η μία από τις δύο καταθέσεις που έγιναν εις βάρος μου, ήταν από έναν ξάδερφό μου από την Πάτρα, ο οποίος είχε να με δει τουλάχιστον 7 χρόνια. Οι γονείς μου κατέθεσαν ψευδώς ότι έχω ιστορικό ψυχιατρικής νόσου και γι’ αυτό διώκονται για ψευδορκία», εξήγησε η ηθοποιός.

Γιατί πιστεύει ότι οι γονείς της το έκαναν αυτό;

«Οι γονείς μου το έκαναν για το κακώς εννοούμενο “καλό μου”», είπε η Τριανταφύλλη και δήλωσε: «Η μήνυση έγινε για να προστατέψω τον εαυτό μου. Πρέπει να φύγει το μελανό σημείο για το όνομά μου»

Δείτε όλα όσα είπε η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου