Τζόνι Ντεπ: Η Άμπερ Χερντ χρησιμοποιεί ατάκες από ταινίες στην κατάθεσή της
1 year, 10 months ago
6

Διάσημες φράσεις από την ταινία  «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ», φαίνεται πως χρησιμοποιεί η ηθοποιός για να περιγράψει τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, στο πλαίσιο της δίκης τους

Η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ βρίσκεται σε εξέλιξη και τα τελευταία 24ωρα οι μαρτυρίες των δύο ηθοποιών και πρώην συζύγων για την τοξική σχέση, που διατηρούσαν κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, απασχολώντας την κοινή γνώμη.

Οι συγκρίσεις φυσικά, είναι αναπόφευκτες, όπως και τα σχόλια σχετικά με την εγκυρότητα των καταθέσεών τους. Εκείνη όμως, που φαίνεται να μην «πείθει» καθόλου, τόσο το κοινό, όσο και τους παρόντες στο δικαστήριο είναι η Άμπερ Χερντ.

Όταν η ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα για να καταθέσει τη δική της εμπειρία από τον «βίαιο», όπως τον περιγράφει, Τζόνι Ντεπ, κλαίγοντας και τρέμοντας από τη συναισθηματική φόρτιση, η νομική ομάδα του Ντεπ έκανε λόγο για «μια ερμηνεία ζωής».

Την ίδια άποψη όμως, φαίνεται πως ασπάζεται και το κοινό στα social media, που δεν αφήνει ασχολίαστα όσα διαδραματίζονται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η πρόσφατη κατάθεσή της μάλιστα, δείχνει σαν σκηνή βγαλμένη από την ταινία του 1999, «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ», καθώς από εκεί δανείστηκε τις φράσεις που χρησιμοποιούσε ενώπιων των δικαστών, για να μιλήσει για τον πρώην σύντροφό της.

«Όταν ήμουν κοντά στον Τζόνι, ένιωθα σαν το πιο όμορφο άτομο στον κόσμο. Και τότε εξαφανιζόταν», είχε δηλώσει η Άμπερ Χερντ με τους χρήστες των social media να δηλώνουν πως η ατάκα αυτή μοιάζει με τη φράση του «κυρίου Ρίπλεϊ» στην ταινία: «Αυτό που συμβαίνει με τον Ντίκι είναι ότι μοιάζει με τον ήλιο που λάμπει πάνω σου κι είναι μαγικός και μετά, σε ξεχνάει κι όλα γίνονται κρύα».

Τις παραπομπές αυτές στην ταινία του Άντονι Μινγκέλα ξεκίνησε μέσω του Twitter η δημοσιογράφος, Αλάνα Μαστράντζελο. Από το πρώτο της tweet, οι χρήστες συμφώνησαν μαζί της και ξεκίνησαν να ψάχνουν κι άλλες «ατάκες της Χερντ», που ίσως είναι εμπνευσμένες από ταινίες ή σειρές.  Ανάμεσα σε αυτές και η σειρά του Netflix, «Maid».

Η πλειοψηφία την κατηγορεί ότι «προσπάθησε να μπει στο πετσί του ρόλου, ότι άλλαξε τα λόγια για να τα κάνει δικά της», ενώ κάποιος άλλος θυμήθηκε ότι ήταν από αυτή την ταινία η φράση που είχε χρησιμοποιήσει το 2016 στο Vanity Fair για να περιγράψει τη σχέση της με τον Μπεν Άφλεκ η Τζένιφερ Γκάρνερ.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη ο ηθοποιός αντιμετώπιζε εθισμούς, κυρίως στο αλκοόλ.

Η Τζένιφερ Γκάρνερ είχε πει τότε για τον πατέρα των παιδιών της: «Πάντα λέω πως όταν ο ήλιος λάμπει πάνω σου το νιώθεις, όμως όταν λάμπει αλλού, κάνει κρύο. Πέφτει πάνω σου μια μεγάλη σκά».