Βαγγέλης Δρίσκας: Η μαγειρική από τα 14, οι τηλεοπτικές εκπομπές, η νέα επιχείρηση και το μεγάλο του ελάττωμα
3 years, 3 months ago
6

Ο Βαγγέλης Δρίσκας  γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών στην τηλεόραση έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής του όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του.

Της: Έπη Τρίμη

Ο ίδιος έχει πει σχετικά με την ενασχόλησή του με τη μαγειρική: “Από τα 14 μου ήξερα ότι αυτό είναι το επάγγελμα που θα ακολουθήσω. Όταν τελείωσα το λύκειο, ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου πως θα γίνω μάγειρας και στη συνέχεια σεφ, γιατί πρέπει να περάσεις αρκετά χρόνια στη κουζίνα με πολύ πρακτική, δουλειά, κούραση, για να μπορέσεις να γίνεις σεφ.

Εργασία, χόμπι, διασκέδαση για μένα είναι όλα μπλεγμένα, πρώτα από όλα για βιοποριστικούς λόγους αλλά ακόμη και για πιο ουσιώδεις καθώς μία από τις δραστηριότητές μου είναι να διδάσκω (με πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης), γνωρίζοντας πως συμβάλλω σε ένα βαθμό στην διαμόρφωση χαρακτήρων”.

Οι συνεργασίες με εστιατόρια, έντυπα και εταιρίες τροφίμων

Τα τελευταία χρόνια ο Βαγγέλης Δρίκσας έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων ενώ υπογράφει και τη δική του σειρά προϊόντων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά “Ραδιοτηλεόραση”, “Μενού & Άλλα”, “Κουζίνα & ποιότητα ζωής”, “Real Simple” (Greece) και “C-Mail” του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 ήταν στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού “Gourmet” της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της “Ελευθεροτυπίας” όπου βραβεύονταν τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Η ίδρυση εταιρίας και τα σεμινάρια μαγειρικής

Τον Φεβρουάριο του 2010 ο Βαγγέλης Δρίκσας ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις.

Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής Driskas Test Kitchen, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).Επίσης, έχει γράψει πολλά βιβλία μαγειρικής.

Είμαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου

Ο Βαγγέλης Δρίσκας λέει για τον εαυτό του: “Είμαι πολύ αυστηρός, δεν επιτρέπω λάθη, θέλω όλα να είναι στην εντέλεια όταν μαγειρεύω. Μου αρέσει η τάξη η οργάνωση, η καθαριότητα. Θυμώνω αν ξεχαστώ και αφήσω κάποιο φαγητό στο μάτι ή στον φούρνο γιατί χτύπησε το τηλέφωνο (ναι συμβαίνει και αυτό). Ενώ είμαι καλός στην οργάνωση είμαι και αναβλητικός κάποιες φορές και αυτό είναι το ελάττωμα μου που με φέρνει σε σύγκρουση με τον εαυτό μου. Μερικές φορές νικάει ο αναβλητικός εαυτός μου”

enimerotiko.gr