Βασιλιάς Κάρολος: Απάντηση-«χαστούκι» στον πρίγκιπα Harry μετά την ανακοίνωση κυκλοφορίας του βιβλίου του
1 year, 5 months ago
6

Μία ημέρα αφού ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με το πολυαναμενόμενο βιβλίο του πρίγκιπα Harry, που φέρεται πως θα ταράξει τα Ανάκτορα, ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος έδωσε την πρώτη απάντηση.

Κράτησε για τον εαυτό του τον τίτλο του αρχιστράτηγoυ του βασιλικού Σώματος Πεζοναυτών και γίνεται έτσι επικεφαλής των αγαπημένων κομάντο του γιου του, παίρνοντας βασικά τον ρόλο του Δούκα του Σάσεξ, ο οποίος έχασε τον τιμητικό στρατιωτικό ρόλο μετά το Megxit.

Να σημειωθεί, βεβαίως, ότι ο Κάρολος εκπαιδεύθηκε και υπηρέτησε στο Σώμα των Πεζοναυτών στη διάρκεια της καριέρας του στο Ναυτικό.

Ο Harry φερόταν να είναι πολύ λυπημένος που του αφαιρέθηκε ο τίτλος από τη βασίλισσα το 2020 όταν αυτός και η Meghan ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και μετακομίζουν στην Καλιφόρνια. Υπήρχαν αρκετές εικασίες για το ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα αναλάμβανε τον ρόλο, με την πριγκίπισσα Anne να φέρεται ως η βασική υποψήφια για τη θέση.

Ο Harry είχε αναλάβει τον ρόλο ως διάδοχος του αείμνηστου παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, το 2017. Η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα έρχεται μόλις μία ημέρα αφού αποκαλύφθηκε ο τίτλος της προκλητικής αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Harry με τον συνταρακτικό τίτλο Spare, που είναι αναφορά-“καρφί” στη θέση του ως νεότερου αδελφού του διαδόχου του θρόνου.

Σε προσωπικό μήνυμα προς τους Βασιλικούς Πεζοναύτες καθώς γιορτάζουν τα 358α γενέθλιά τους σήμερα, ο βασιλιάς είπε: “Είναι η μεγαλύτερη δυνατή χαρά να αναλαμβάνω τον ρόλο του αρχιστράτηγού σας. Είμαι εξαιρετικά περήφανος που ακολούθησα τα χνάρια τόσων πολλών μελών της οικογένειάς μου τους τελευταίους τρεισήμισι αιώνες, τα οποία έφεραν όλοι τον ρόλο με μια βαθιά αίσθηση θαυμασμού.

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες έχουν μια ξεχωριστή και απαράμιλλη ιστορία, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Αντλώ τεράστια έμπνευση από το θάρρος, την αποφασιστικότητα, την αυτοπειθαρχία και την αξιοσημείωτη ικανότητα να αντέχετε στο πιο ακραίο περιβάλλον.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που γίνομαι μέλος της οικογένειας του Σώματος και ανυπομονώ να γνωρίσω πολλούς από εσάς στο εγγύς μέλλον. Στο μεταξύ, αυτό έρχεται με τις εγκάρδιες και ιδιαίτερες ευχές μου για τα πολύ χαρούμενα 358α γενέθλια. Per Mare, Per Terram“.

instyle.gr