Βασιλιάς Κάρολος: Πούλησε 14 από τα αγαπημένα άλογα κούρσας της βασίλισσας Ελισάβετ
1 year, 5 months ago
6

Περισσότερα από ένα εκατομμύριo λίρες έβγαλε ο βασιλιάς Κάρολος αφού πούλησε 14 από τα αγαπημένα άλογα κούρσας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η αείμνηστη Βασίλισσα ήταν φανατική των αγώνων και είχε στους σταύλους της αρκετά άλογα κούρσας. Πολύ συχνά οι βασιλικοί σταύλοι είχαν έντονη παρουσία σε αγώνες και μάλιστα είχαν και νικηφόρα αποτελέσματα. Ωστόσο, η κίνηση του βασιλιά Κάρολου να πουλήσει 14 από τα άλογα, εντείνει τους φόβους ότι ενδεχομένως να σχεδιάζει να θέσει τέλος στην επιχείρηση των βασιλικών αγώνων.

Ο Κάρολος μόλις πούλησε το ένα τρίτο των αλόγων της βασίλισσας, τα οποία κληρονόμησε με τον θάνατό της τον περασμένο μήνα, στις περίφημες εκπτώσεις του Tattersalls October στο Newmarket, στο Suffolk αυτήν την εβδομάδα. Η τιμή πώλησης του κάθε αλόγου έφθασε κατά μέσο όρο στις 76.821, αποφέροντας στην τσέπη του βασιλιά συνολικά 1.075.500 λίρες.

Το πρώτο άλογο Just Fine το πούλησε αντί 300.000 λιρών. Το άλογο πήρε μια εντυπωσιακή νίκη νωρίτερα μέσα στον μήνα. Ήταν δε η πρώτη νίκη μετά τον θάνατο της αείμνηστης Βασίλισσας στις Σεπτεμβρίου. Ο εκπαιδευτής του αλόγου ήταν ο μακροβιότερος της Βασίλισσας, και το όνομά του είναι Σερ Michael Stoute.

Ήταν ένα από τα τέσσερα άλογα της βασίλισσας που πουλήθηκαν για εξαψήφια ποσά. Στο μεταξύ, το Love Affairs, το οποίο ήταν ο τελευταίος νικητής της βασίλισσας στο Goodwood δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της, πουλήθηκε αντί 38.000 λιρών

instyle.gr