Βασίλης Καλλίδης: Η άγνωστη καταγωγή, η “τpέλα”, ο θάνατος που τον στιγμάτισε και η αποχή από την τηλεόραση
1 year, 9 months ago
6

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα!

 

Της: Έπη Τρίμη

Από εκεί έμαθε να δημιουργεί πιάτα με φαντασία που θυμίζουν την κουζίνα της αυθεντικής Ελλάδας, δηλαδή να χρησιμοποιεί απλά υλικά και όλα αυτά να τα επανασυστήνει με μέσα από σύγχρονες τεχνικές τις οποίες τελειοποίησε στα ταξίδια του στον κόσμο όλο.

Το 2005 μαζί με τον καλύτερο του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, άνοιξε το εστιατόριο «ΑΝΕΤΟΝ» στο Μαρούσι. Ο ίδιος στη συνέχεια διευκρίνισε: «Έχω τρία μαγαζιά, ανοίγω ένα e-shop, γράφω βιβλία και κάνω πολλά πράγματα μαζί. Είμαι μουρλός, κάνω 1000 πράγματα μαζί. Εμένα ένα project πριν τελειώσει το ‘χω βαρεθεί κι έχω ξεκινήσει άλλο». 

 

Τα πολυάριθμα ταξίδια

Μετά από τις σπουδές μου στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές. Αγαπημένες πόλεις όπου έζησε ή πέρασε καλά, όπως δήλωσε ήταν το Παρίσι, το Κάιρο, το Μαρακές και η Νέα Υόρκη. Μεγάλο του πάθος, η ιαπωνική κουζίνα και το sushi! Παρόλα αυτά, τον κέρδισε η ελληνική δημιουργική κουζίνα.

«Θα μαγείρευα ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή αν είχε καλά λεφτά»

Η τηλεόραση του πάει πολύ αποδεικνύοντας ότι εκτός από “κουζινογενής” είναι και φωτογενής! Μετά την εκπομπή στο Mega “Food and the city”, ακολούθησε  η «Νόστιμη γη» και η συνεργασία με την Φαίη Σκορδά.«Μεγαλώνω, είμαι 46 και άρχισαν να με απασχολούν κι άλλα πράγματα τώρα, η οικολογία, το πώς θα ζούμε καλύτερα στο μέλλον, ετοιμάζω κι ένα κανάλι στο youtube από το οποίο θα δείτε ωραία πράγματα… Θα ήθελα να κάνω μία εκπομπή η οποία θα συνδυάζει ταξίδια με αυτή τη νέα γλώσσα που μιλάνε οι νέοι άνθρωποι», είπε ο Βασίλη Καλλίδης για τα σχέδιά του.

«Μου έγιναν πολλές προτάσεις για την τηλεόραση αλλά εγώ θα ήθελα ταξιδιωτική εκπομπή. Θα μαγείρευα ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή αν είχε καλά λεφτά». Σε ό,τι αφορά ένα porject τύπου MasterChef, ο Βασίλης Καλλίδης, σημείωσε ότι δεν θα συμμετείχε ποτέ σε ένα τέτοιο πρόγραμμα γιατί δεν του ταιριάζει το κομμάτι της κριτικής. «Δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποιος είναι ο καλύτερος μάγειρας», τόνισε.

 

Το τελευταίο του βιβλίο του «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» κέρδισε στα Gourmant World Cookbook Awards 2012 το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρική. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά ‘Γαστρονόμος’ της Καθημερινής, ‘Βήμα Gourmet’ της εφημερίδας, το Βήμα και το μηνιαίο ένθετο ‘Cook Book’ της εφημερίδας Έθνος.

Ο θάνατος του πατέρα του

Ο διάσημος σεφ έκανε μία εκ βαθέων εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα του, για την αποχή από την τηλεόραση αλλά και για τα 16 κιλά που έχασε είπε σχετικά «Έχω χάσει 16 κιλά και γίνεται χαμός με τις κατακτήσεις μου», ενώ για τον θάνατο του πατέρα του δήλωσε «Έχασα τον πατέρα μου αλλά δεν το δημοσίευσα. Το περνάω μόνος μου. Δείχνω στο Instagram τη ζωή μου, το σπίτι μου, αλλά όσον αφορά βαθύτερα κομμάτια θέλω να κρατάω και λίγα να μην είμαι τελείως “ξεβράκωτος” που έλεγε και η μαμά μου».

enimerotiko.gr