Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Έλληνας σεφ που ετοίμασε το δείπνο της για το Ιωβήλαιο
1 year, 10 months ago
6

Ο Νίκος Κουλούσιας που μαγείρεψε για την μονάρχη αποκαλύπτει στο MEGA το μενού και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Τα 70 χρόνια της στο θρόνο γιόρτασε τις προηγούμενες ημέρες η βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ήταν μεγαλειώδεις. Εκατομμύρια Βρετανοί σε όλη την χώρα συμμετείχαν σε αυτούς και τίμησαν την μακροβιότερη μονάρχη.

Η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» το πρωί του Σαββάτου (18/6) πήγε μια βόλτα μέχρι το Λονδίνο και συνάντησε τον κ. Νίκο Κουλούσια, τον Έλληνα σεφ που ετοίμασε το δείπνο της βασίλισσας για το Ιωβηλαίο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνεργάζεται με το παλάτι από το 2017 και αποκάλυψε ότι το μενού είχε και κρέας και ψάρι.

«Αγωνία και άγχος έχουμε πάντα, είτε είναι για τη βασίλισσα είτε για τον κόσμο που έρχεται σε ένα εστιατόριο. Εγώ δε ζω μόνιμα εδώ. Μένω τα τελευταία πέντε χρόνια στη Λέρο και πηγαινοέρχομαι στο Λονδίνο, λόγω της συνεργασίας που έχω από το 2017 με το παλάτι. Τονίζουμε λίγο την ελληνική κουζίνα στο μενού. Τα μενού πρέπει να είναι βασισμένα στη γαλλική κουζίνα», εξήγησε ο κ. Κουλούσιας.

Και πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε τις προτάσεις μας, μαγειρεύουμε, φωτογραφίζουμε, δοκιμάζουμε και μετά πηγαίνει στο γραφείο της βασίλισσας για να το εγκρίνει. Για το Ιωβηλαίο είχαμε και ψάρι και κρέας. Λεπτομέρειες δεν μπορώ να αποκαλύψω, έχουμε ρήτρα από το πρωτόκολλο. Οτιδήποτε έχει άμυλο απαγορεύεται. Πηγαίνουμε σε πολύ light εκδόσεις με προϊόντα που παρέχονται από τη φάρμα τους».