Βίκυ Πρωτογεράκη: “Μου έχει συμβεί απόπειρα βιασμού στα 19 μου”
2 years, 5 months ago
6

Η Βίκυ Πρωτογεράκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον ALPHA και μοιράστηκε δύο περιστατικά σεξουαλικής παρενοχλήσης που έχει αντιμετωπίσει στον καλλιτεχνικό χώρο. Εκτός αυτών, αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα απόπειρας βιασμού.

Όπως είπε και στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, έχει την ιδιότητα του ηθοποιού και του δικηγόρου όσον αφορά στις σπουδές της.

Τι είπε η Βίκυ Πρωτογεράκη για τις άσεμνες προτάσεις που δέχτηκε στο παρελθόν

“Αυτός ο άνθρωπος δεν ζει τώρα. Είναι πολύ μεγάλο όνομα. Με πήρε ένα πρωί 8 η ώρα τηλέφωνο και μου λέει ‘Κοίτα επειδή όλες έχουν περάσει από το κρεβάτι μου, πες μου που και πότε’, είπε για την εμπειρία της, ενώ βρισκόταν στο ξεκίνημα ακόμα της καριέρας της.

“Με το που το άκουσα αυτό, δεν είπα τίποτα, έμεινα και λέω ‘Καλά’. Μετά σκέφτηκα, μίλησα και με κάποιους και του έστειλα 10 τριαντάφυλλα κι ένα γράμμα στο σπίτι του και του λέω ‘Σας παρακαλώ πάρα πολύ, θέλω να με απαλλάξετε, να μη μου ξαναγράψετε’, αλλά δε με απήλλαξε. Συνέχισε να γράφει”.

Η ίδια συνέχισε, λέγοντας ότι για να ξεφύγει από την όλη κατάσταση πήρε τηλέφωνο την υπεύθυνη προγράμματος του καναλιού που τότε εργαζόταν η ηθοποιός. “Είπα ότι επειδή έχω ένα πρόβλημα υγείας και πρέπει να φύγω, πείτε του να μην μου ξανά γράψει για να βγάλει και το όνομά μου για τους τίτλους.”

Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση της σεξουαλικής παρενόχλησης, η ίδια είπε: “Τον ήξερα τον άνθρωπο αυτόν χρόνια και κάποια στιγμή έρχεται και με βλέπει στην παράστασή μου και μου λέει ‘Σου έχω έναν ρόλο έτοιμο’. Του λέω σε ευχαριστώ πάρα πολύ και μου λέει να πάμε να φάμε. Αφού πήγαμε και φάγαμε και μιλούσαμε μου είπε στα ίσια ότι θέλει να συνεργαστούμε σε δυο επίπεδα και σαν δικηγόρος και σαν ηθοποιός.”.

“Μου λέει θα ήθελες να κάνουμε μια σχέση;”…Ήξερα και τη γυναίκα του. Ήταν παντρεμένος. Μετά με πήγε με το αυτοκίνητο και την ώρα που ήταν να κατέβω μου έβγαλε τα γεννητικά του όργανα έξω.”, εξομολογήθηκε.

“Ο άνθρωπος αυτός ήταν και είναι ακόμα στην τηλεόραση. Μου ήρθε εμετός. Δεν μπορούσα και δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Του είπα ότι δεν είμαι σε φάση και δεν είμαι πολύ καλά ψυχολογικά. Έλεγα να φύγω από εδώ μέσα, να κατέβω κι άντε γεια. Κατέβηκα και μου είχε δώσει διορία μια εβδομάδα να του απαντήσω. Μετά από μια εβδομάδα με πήρε τηλέφωνο και δεν τον περίμενα και μου είπε τι έγινε κι αν το σκέφτηκα.”, είπε η γνωστή ηθοποιός.

Πως αντιμετώπισε η Βίκυ Πρωτογεράκη την απόπειρα βιασμού της

Η Βίκυ Πρωτογεράκη αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού : “Μου έχει συμβεί μια απόπειρα βιασμού σοβαρή, όταν ήμουν 19. Είχα ανέβει σε ένα αυτοκίνητο, για να πάω σε ένα μαγαζί, ενός ανθρώπου που έκανε παρέα με τους φοιτητές . Ναυαγοσώστης ήταν, 45χρονών με δυο χαρακιές στο πρόσωπο. Αυτός ήταν να τον φοβάσαι.

“Μου λέει ‘Απόψε είσαι δική μου’ και στρίβει και με πηγαίνει σε έναν παλιό σταθμό τρένου. Τέσσερις ώρες προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αυτό που πάει να κάνει λέγεται βιασμός. Τέσσερις ώρες τον είχα σταματήσει. Μετά από τέσσερις ώρες μου λέει ‘Θα σε σκοτώσω’. Δε μπόρεσε να κάνει (κάτι πάνω μου).[…] Μια εβδομάδα δεν έτρωγα, έπινα μόνο γάλα, έβλεπα τζιν παντελόνι και μου ερχόταν εμετός από αυτή την ιστορία”.