Βρετανία: Ένα πιτόγυρο… γίγας από το Λονδίνο γίνεται viral στο TikTok
1 year, 10 months ago
6

Κάτοικοι Λονδίνου απολαμβάνουν σουβλάκι… γίγας – Το Tasty Gyros κάνει πάταγο στο TikTok με πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές συνολικ Το τυλιχτό σουβλάκι, ή απλούστερα «πιτόγυρο», γίνεται viral κατά καιρούς στα social media. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα πιο λαχταριστά street foods παγκοσμίως και πολλοί είναι οι ξένοι που όταν το βρίσκουν, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, δείχνουν το θαυμασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Βρετανία υπάρχουν αρκετά μαγαζιά με ελληνικό φαγητό. Ένα από αυτά ακούει στο όνομα «Tasty Gyros» και βρίσκεται στην περιοχή Ένφιλντ του Λονδίνου. Η σπεσιαλιτέ του είναι, φυσικά, το τυλιχτό σουβλάκι με γύρο ή καλαμάκι, αλλά μπορεί να βρει κανείς και οτιδήποτε άλλο υπάρχει σε ένα ελληνικό σουβλατζίδικο: Μερίδες, «σκεπαστές», σαγανάκι, χωριάτικη και πολλά άλλα.

Ωστόσο, το Tasty Gyros, που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο, έγινε Viral όταν άνοιξε λογαριασμό στο Tik Tok και ξεκίνησε να «διαφημίζει» τα τεράστια πιτόγυρά του.

Μάλιστα, το μέγεθος του πιτόγυρου είναι μεγαλύτερο από το… κεφάλι της εργαζόμενης που το φτιάχνει! Για αυτό, άλλωστε, έγινε τόσο γνωστό, τόσο γρήγορα. Τα συγκεκριμένα μικρά βιντεάκια «μαζεύουν» κάθε φορά χιλιάδες προβολές, με κάποια από αυτά να έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα 5 εκατομμύρια!

Το μέγεθος του συγκεκριμένου είναι εντυπωσιακό, ωστόσο υπάρχουν και σουβλάκια σε κανονικό μέγεθος. Όσον αφορά στην τιμή, τα τυλιχτά -τόσο με χοιρινό, όσο και με γύρο κοτόπουλο- είναι στα 7,19 ευρώ. Ενώ, με λίγο πάνω από 10 ευρώ, το κατάστημα προσφέρει τα γνωστά στο εξωτερικό «meals», στα οποία το πιτόγυρο συνοδεύεται με πατάτες, σως και αναψυκτικό ή μπύρα.

protothema.gr