Ξέσπασε ο Σωτήρης Χατζάκης – Αντί να παραδεχθεί το λάθος του καταφεύγει σε μια σειρά από ψέματα
6 days ago
6

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου, καθώς η παράσταση «Συνοικία το όνειρο» που παιζόταν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, έριξε αυλαία μετά από μόλις 10 παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον παραγωγό, η παράσταση δεν ήταν προσοδοφόρα για τον ίδιο, και αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την απόφαση, αφήνοντας 15 άτομα χωρίς εργασία. Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε σχετικά ο Σωτήρης Χατζάκης, που σκηνοθετούσε την παράσταση.

«Είναι δυνατόν δηλαδή γελάω γιατί θα μπορούσε να είναι νούμερο stand up comedy», δήλωσε ο Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης της παράστασης «Συνοικία το Όνειρο» σχολιάζοντας την ανακοίνωση του θεάτρου.

«Είναι θλιβερό πως ένας άνθρωπος που έχει πέσει σε ένα λάθος, αντί να το παραδεχθεί καταφεύγει σε μια σειρά από ψέματα όταν οι ηθοποιοί και οι δημοσιογράφοι ενωμένοι ψάχνουν την αλήθεια», ανέφερε.

«Η παράσταση ανέβηκε για 10 ημέρες δεν πρόλαβε να διαφημιστεί, δεν πρόλαβε να κάνει ούτε επίσημη πρεμιέρα, δεν καταλάβαμε τι έγινε και ξαφνικά ο άνθρωπος αυτός με αφορμή την αρρώστια 3 ηθοποιών από covid τους πέταξε όλους στο δρόμο χριστουγεννιάτικα δίνοντας ψίχουλα για αποζημίωση», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως «είναι δυνατόν να εργάζομαι δυο χρόνια για αυτή την παράσταση στο συγκεκριμένο θέατρο με διακοπή λόγω κορωνοϊού να επανέρχομαι να δουλεύω νύχτα μέρα να έχουμε φτάσει στην πρεμιέρα».

Ο κ. Χατζάκης αναφέρθηκε και σε διάφορες λύσεις που προτάθηκαν, αλλά δεν υπήρξε κάποια συμφωνία.

«Στην αρχή μας πρότειναν να φύγουμε να πάμε σε ένα άλλο θέατρο. Οι ηθοποιοί προσπαθήσαμε με μια σειρά από προτάσεις να τον λογικέψουμε. Ζητήσαμε να μειωθούν οι μισθοί δεν είμαστε παράλογοι. Από αυτό μέχρι να μας προτείνει να πάρουμε εμείς το θέατρο εκεί είναι το αστείο

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παραγωγοί στο χώρο και οι μ καλοί. Ο άνθρωπος αυτός ξεκίνησε λάθος», σημείωσε για τον παραγωγό της παράστασης.

Η απουσία συλλογικών συμβάσεων

«Η συλλογική σύμβαση θα τον υποχρέωνε και θα επιβεβαίωνε την προφορική συμφωνία που είχε μαζί με τους ηθοποιούς ότι το έργο θα πάει μέχρι την Κυριακή των Βαΐων», υπογράμμισε ο κ. Χατζάκης.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με αφορμή την παράσταση και συζητήθηκε το θέμα.

«Το ΣΕΗ ασχολείται πάρα πολύ με το πώς θα γίνουν συλλογικές συμβάσεις», αλλά οι παραγωγοί δεν έχουν κάποιο επίσημο σώμα ώστε να μπορούμε να συζητάμε με εκπροσώπους», τόνισε ο κ.

«Ο νόμος Χατζηδάκη απαξιώνει τις συλλογικές συμβάσεις και δημιουργεί τεράστια προβλήματα», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κ. Χατζάκης ξεκαθάρισε πως οι ηθοποιοί έχουν λάβει μόνο το δώρο των Χριστουγέννων και καμία άλλη χρηματική απολαβή.

«Μετακομίσαμε την παράσταση, δεν την κατεβάσαμε»

Η ηθοποιός Εμμανουέλα Αλεξίου ξεκαθάρισε για ποιο λόγο σταμάτησε και η δική τους  παράσταση «Tape»  από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

«Εμείς κάναμε μόνο την πρεμιέρα. Δεν παίζαμε στον ίδιο χώρο με τη «Συνοικία το Όνειρο» εμείς παίζαμε στο upstage. Το upstage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου δεν είναι θεατρικός χώρος είναι ένας καθαρά μουσικός είναι σαν μια μικρή μπουάτ».

«Δεν έχει σκηνή, δεν έχει βασικά πράγματα που χρειάζεται μία παράσταση», πρόσθεσε.

H ίδια ανέφερε πως περίμεναν να διαμορφωθεί ο χώρος, αλλά τελικά μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο.

«Μετακομίσαμε την παράσταση, δεν την κατεβάσαμε», διευκρίνισε καταλήγοντας η ηθοποιός.

 

in.gr