Ξιαρχό – Σπάει τη σιωπή της η κοπέλα που χλεύασε ο χορογράφος- «Είμαστε τόσο όμορφοι όσο η ψυχή μας θέλει»
2 years, 4 months ago
6

Το κορίτσι που στάθηκε με αξιοπρέπεια και θάρρος απέναντι στο διαδικτυακό bullying που υπέστη για την εμφάνισή της, και συγκεκριμένα τα ρούχα και τα κιλά της, ενώ βρισκόταν με παρέα σε εστιατόριο, από τον χορογράφο Τάσο Ξιαρχό, με βίντεο στο οποίο τη στοχοποιούσε στο προφίλ του χωρίς τη συναίνεσή της, ανοίγει την καρδιά της στα «ΝΕΑ». Η κοπέλα «της διπλανής πόρτας» που έπεσε θύμα διαδικτυακού body shaming επειδή έκανε το… θανάσιμο λάθος να φορέσει οριζόντιες ρίγες μοιράζει μαθήματα ζωής σε συνανθρώπους της που υποφέρουν από αντίστοιχες συμπεριφορές, συμβουλεύει γονείς πώς να συμπαραστέκονται στα παιδιά τους που πιθανόν βιώνουν ανάλογες καταστάσεις, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει το όνομά της.

Τη λένε Μέρι (από το γαλλικό Mer που θα πει θάλασσα) Παππά, είναι 30 ετών, εργάζεται ως τηλεφωνήτρια στην Αττική για μεγάλη πολυεθνική και μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους τοξικές συμπεριφορές. «Πολλά βράδια έχω κλάψει γιατί με κορόιδεψαν για τα κιλά μου, για το στυλ μου, για τα μαλλιά μου αλλά κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν να αγαπάνε τον εαυτό τους και δεν έχουν ψάξει τον εαυτό τους. Στους γονείς θα έλεγα να μιλάνε στα παιδιά τους. Να τα ακούνε πρώτα και να μην τα τρομάζουν, να μη νιώθουν ότι φταίνε τα παιδιά που δεν ταιριάζουν στα κριτήρια των άλλων. Να τα αφήνουν να εκφραστούν και να μη φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα κριθούν. Στα παιδιά θα έλεγα ό,τι λέω και στον εαυτό μου αυτές τις μέρες που βιώνω όλο αυτό: «Κοίταξε καλά στον καθρέφτη και αγάπα τον εαυτό σου όσο μπορείς. Μην κάνεις ό,τι σου ζητάνε, μην ευχαριστείς τους πάντες και, προ πάντων, μη φοβάσαι να μιλήσεις και να εκφράσεις τα αισθήματά σου»».

Κύματα συμπαράστασης

Από την πρώτη στιγμή, η Μέρι έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται την πρώτη, ατυχή συγγνώμη που εξέφρασε ο χορογράφος μετά τη διαδικτυακή κατακραυγή εναντίον του και τα κύματα συμπαράστασης που εκδηλώθηκαν προς την ίδια στα social media. Οπως επίσης και την έμμεση συγγνώμη που στη συνέχεια εξέφρασε δημόσια η μητέρα του. «Οι μανούλες, όπως πάντα, προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των παιδιών τους. Οχι, δεν μου κάνει, ας απολογηθεί ο ίδιος για τα κλάματα που εγώ έριξα. Δεν φταίει η μαμά του αλλά ο ίδιος. Και δεν δέχομαι επίσης να έχει το κουράγιο να βγαίνει στις κάμερες να μιλήσει και σε εμένα να μην έχει στείλει ούτε ένα μήνυμα, ούτε εκείνος ούτε η κοπέλα που ήταν μαζί του και δεν έκανε τίποτα» αναφέρει η Μέρι εμφανώς πικραμένη.

Και ενώ εταιρείες άρχισαν να ακυρώνουν η μία μετά την άλλη τη συνεργασία τους με τον συγκεκριμένο επαγγελματία μετά τη συμπεριφορά που επέδειξε, ο λογαριασμός του στα social media ολοένα και «ξεφουσκώνει» από ακόλουθους, ενώ, αντίθετα, ο λογαριασμός της 30χρονης ώρα με την ώρα αυξάνει τη δυναμική του. «Δέχομαι διάφορα μηνύματα, και θετικά και αρνητικά. Τα θετικά τα διαβάζω και χαίρομαι που γυναίκες αλλά και άντρες δεν βάζουν ταμπέλες και ανοίγουν το μυαλό τους. Στα αρνητικά απαντάω επίσης και προσπαθώ να καταλάβω γιατί. Αν το μυαλό μου φτάνει ως εκεί, τότε απλά εξηγώ, αν όχι, τότε απλά λυπάμαι για τους γονείς που απέτυχαν».

Μηνύματα ψυχής

Ισως επειδή ο πραγματικός κόσμος δεν έχει υπάρξει πάντα καλός με τη Μέρι, γι’ αυτό και εκείνη προτιμά να καταφεύγει συχνά στη μυθοπλασία σε δημοφιλείς ηρωίδες με ξεχωριστές υπερδυνάμεις που έχουν αγαπηθεί διαχρονικά από μικρά και μεγάλα παιδιά, όπως είναι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Μαίρη Πόπινς. Στον λογαριασμό της στο Instagram, εκτός από τις φανταστικές πρωταγωνίστριες της παιδικής λογοτεχνίας θα βρει κανείς τοπία με θάλασσα, αυλές με λουλούδια, αγκαλιές με τον σκύλο της και στιγμές με αγαπημένα της πρόσωπα. Από τα λίγα της λόγια και τις δεκάδες φωτογραφίες, σκιαγραφείται μια νεαρή γυναίκα που η κακία του κόσμου δεν άγγιξε ούτε στο ελάχιστο, αντιθέτως είναι γεμάτη από αγάπη, κάτι που σίγουρα αποτυπώνεται και στην εικόνα της. Oπως λέει και η ίδια, «ένα μήνυμα που θέλω να περάσω και θα ήθελα να ακουστεί παντού είναι το εξής: Είμαστε τόσο όμορφοι όσο η ψυχή μας θέλει. Μην αναλωνόμαστε σε αρνητικές σκέψεις και κριτικές. Ζούμε στο 2021 που δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει τι θα πει ο άλλος, γιατί δεν μας καθορίζει. Ζούμε όμως και σε εποχές που ο κόσμος νιώθει ότι έχει εξουσία μέσα από μια πλατφόρμα να κριτικάρει και να προσβάλλει χωρίς να δέχεται τις συνέπειες, και σε αυτό πρέπει να σταθούμε απέναντι και να το διώξουμε».

 

in.gr