Υπάρχουν και τέτοιοι μισθοί: Aυτός ο CEO βγάζει $95 εκατ. τον μήνα
3 years, 4 months ago
6

O Φρανκ Σλούτμαν είναι από τα πιο πλούσια στελέχη τεχνολογικών εταιρειών – Οι απολαβές του μπορούν -φυσικά- να αυξηθούν αναλόγως με την πορεία της εταιρείας

Snowflake Inc τα πάει πολύ καλά απ’ ό,τι φαίνεται. Την περασμένη Τετάρτη η εταιρεία που ασχολείται με το cloud-computing εξέδωσε αναφορά βάσει της οποίας τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019, ενώ η αξία της μετοχής της επέδειξε άνοδο άνω του 200% από την ΙΡΟ της εταιρείας στις 15 Σεπτεμβρίου.

Oλα τα παραπάνω έχουν κάνει τον CEO της εταιρείας, Φρανκ Σλούτμαν έναν από τα πιο πλούσια στελέχη τεχνολογικών εταιρειών. Το πακέτο ανταμοιβής του όταν εισήλθε στην εταιρεία τον Απρίλιο του 2019 του δίνει μηνιαίες option, για μια τετραετία. Οι option αυτές έχουν παρούσα αξία $95 εκατομμύρια μηνιαίως, ή εάν προτιμάτε $1,1 δισεκατομμύρια ετησίως.

Ο ίδιος απολαμβάνει και μισθό $375,000 ετησίως, που μπορεί -φυσικά- να αυξηθεί, αναλόγως με την πορεία της εταιρείας.

Οταν γίνει η αποπληρωμή των option το 2023, θα αξίζουν $4,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την αξία της μετοχής της εταιρείας την Πέμπτη, αν και την Παρασκευή επέδειξε εκ νέου άνοδο της τάξεως του 9,7% στα $373.

Το τεράστιο πακέτο αυτό είναι προϊόν του τεράστιου ράλι της εκτίμησης της Snowflake. Τον Οκτώβριο του 2018, ένα εξάμηνο πριν την έλευση του Σλούτμαν, η εταιρεία συγκέντρωσε επενδυτικά κεφάλαια με εκτίμηση $3,8 δισεκατομμυρίων. Η αξία της εταιρείας τώρα εκτιμάται στα $96 δισ. 

Ο CFO της Snowflake, Μάικλ Σκαρπέλι ο οποίος εισήλθε στην επιχείρηση λίγο μετά τον Σλούτμαν, απολαμβάνει κι αυτός παρόμοιες αποδοχές με τον CEO του. Οι παρούσες option του εκτιμώνται στα $25 εκατομμύρια μηνιαίως. Ο συνιδρυτής της Snowflake, Μπενουά Νταγκεβίλ, επίσης CTO της εταιρείας, έχει μετοχές αξίας $2,73 δισεκατομμυρίων.

Η Snowflake αποτελεί την τρίτη εταιρεία στην οποία γίνεται CEO ο Σλούτμαν, μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, μετά τις Data Domain και ServiceNow Inc.

newmoney.gr