Υπόθεση Λιγνάδη: Η απάντηση Βλάχου σε Κούγια για τα περί «σκευωρίας» (Videos)
3 years, 1 month ago
6

Απάντηση στον Αλέξη Κούγια μετά το σχόλιο του περί «σκευωρίας» έδωσε ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος.

Μέσω της εκπομπής «’Ελα Χαμογέλα», ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη νέα μήνυση κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

«Διαδόθηκε η άποψη ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Θεωρώ ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστειότητες. Εδώ υπάρχει μια έντονη κοινωνική ανάγκη να διαλευκανθούν οι υποθέσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι σε πολλούς ήταν γνωστές. Τώρα πλέον μετά από αυτό που ξεκίνησε η κα Μπεκατώρου και το #Metoo (που κάνω μια παρένθεση ότι δεν πρέπει να συνδέεται με αυτές τις καταγγελίες γιατί είναι αδικήματα σε άλλον συγκεκριμένο χώρο). Με το που ξεκίνησε το να ανοίγουν τα στόματα, η ανάγκη των ανθρώπων που υπέστησαν κακοποίηση έγινε τεράστια να ανοιχτούν και να το βγάλουν από πάνω τους.

Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σε επικοινωνία με δημοσιογράφους και εκπομπές κι έπειτα απευθύνθηκαν στη Δικαιοσύνη γιατί μιλάμε για βαριά ποινικά αδικήματα, αν είναι αληθή αυτά που καταγγέλλουν οι μάρτυρές. Η αξιοπιστία τους όμως θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και δεν μπορούμε να λέμε εκ προοιμίου δημοσίως ότι πρόκειται περί σκευωρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βλάχος.

«Είναι απλό το θέμα, μην προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά και να πετάμε λάσπη από εδώ, να θολώνουμε το τοπίο από εκεί. Επιτέλους άνοιξαν στόματα. Η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε να ανοίξουν στόματα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί έναν άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί», συνέχισε.

Για την υπόθεση Άνθη

Στη συνέχεια, ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Άνθη και αποκάλυψε πως η διαδικασία έχει επισπευτεί λόγω της επικείμενης παραγραφής της υπόθεσης.

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο εντολέας μου θα παραθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στις Αρχές», ανέφερε.