Ζαχαρίας Ρόχας: Η τιμωρία δεν θα είναι ουσιαστική, απλώς κάποιοι θα στιγματιστούν
3 years, 2 months ago
6

Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ μοιράζεται την άποψή του πάνω στο φλέγον ζήτημα των ημερών

Σε συνέντευξή του για την εκπομπήτ ης Κατερίνας Καινούργιου ο κορυφαίος σκηνοθέτης ήταν κατηγορηματικός ως προς το ζήτημα της υπεράσπισης των θυμάτων.

«Είναι η ώρα να αφουγκραστούμε τον πόνο των ανθρώπων, όχι να γλείψουμε την εξουσία. Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ο μόνος που θεσμικά έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον εισαγγελέα, γιατί οι φάκελοι που καταφθάνουν στο ΣΕΗ είναι σφραγισμένοι. Δεν μπορούν να παραδοθούν σε κανένα Υπουργείο, σε κανένα νομικό…

Προσωπικά, υποκλίνομαι στο σθένος του Σπύρου, Μπιμπίλα, είναι εξαιρετικός. Όμως, ας μην βαυκαλιζόμαστε, δεν περιμένουμε πολλά ως προς την τιμώρηση κάποιων ανθρώπων.

Τα πιστεύουμε όλα, δηλαδή; Ποιος μας είπε ότι ο τάδε κύριος νοσηλεύτηκε, ας πούμε; Ή ότι πούλησε το σπίτι του ή ότι πήγε στο χωριό του; Αυτήν την στιγμή, είμαστε με το μέρος όλων των καοποιημένων ανθρώπων, χωρίς κανένα αλλά. Δεν χωράει κανένα αλλά.

Πρόσφατα, μία κυρία είπε ότι ήταν τιμή της που δούλεψε με κάποιους από τους ανθρώπους, τους φερόμενους ως θύτες. Μα, γιατί να βγεις και να το πεις τώρα αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Χρειάζεται, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε κάποια διάκριση.»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον αν γνωρίζει ο Ζαχαρίας Ρόχας την τυχόν περίπτωση κάποιου… «υποψήφιου θύτη» ο οποίος ήρθε και ρώτησε αν περιλαμβάνεται το όνομά τπου σε καταγγελίες, εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού. Ποιος είναι αυτός που λέει για μένα αυτό; Έτσι τον άκουσα να λέει. Και ήταν κάπως ταραγμένος».

in.gr