Νέα ρεκόρ για Nasdaq με «μπροστάρηδες» Apple & Amazon
1 year, 9 months ago
6

Νέα ρεκόρ κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης, χάρις στο ισχυρό ράλι του τεχνολογικού τομέα, με “οδηγούς” τις Apple, Amazon.

Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί έσπασαν τα «κοντέρ» της κεφαλαιοποίησης χθες, με την Amazon να ξεπερνά τα 800 δισ. δολάρια, και την Apple να βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του ασύλληπτου ενός τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση!

Ειδικότερα η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 0,8% στα 193,34 δολ. και η μετοχή της Amazon κινήθηκε υψηλότερα 1,9% στα 1.697 δολ.

Επιπλέον, «άλμα» 4,8% σημείωσε η μετοχή του Twitter μετά την ανακοίνωση ότι ο τίτλος του κοινωνικού δικτύου θα ενταχθεί στον δείκτη S&P σε αντικατάσταση της Monsanto.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ώθησαν το σχετικό δείκτη Nasdaq σε νέο συνεχόμενο ιστορικό υψηλό στις 7.638 μονάδες με +0,41% κέρδη.

Ωστόσο ο Dow Jones έκλεισε πτωτικά, έστω και με οριακές απώλειες, καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι φόβοι για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Ειδικότερα, το αδιέξοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας και η απόφαση Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου σε στενούς εταίρους όπως Καναδά, Μεξικό και Ε.Ε., προβληματίζει τους επενδυτές.

«Αυτό το ζήτημα θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Κανένας δεν κερδίζει με τους συγκεκριμένους δασμούς. Οι τιμές χάλυβα έχουν αυξηθεί πολύ και δυστυχώς υπάρχουν περισσότεροι χρήστες του χάλυβα από παραγωγούς χάλυβα», ανέφερε ο επικεφαλής της Bleakley Financial Group, Peter Boockvar.

Τιμές – Μάκρο

Στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% ή 13 μονάδων στις 24.799, ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,07% στις 2.748 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν (πέρα από την Apple) οι μετοχές των DowDuPont (+1,4%) και IBM (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Merck & Co (-1%) και Walmart (-0,8%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1714 από 1,1698 την Δευτέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,91%.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης υπηρεσιών ISM ενισχύθηκε περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές και συγκεκριμένα στις 58,6 μονάδες τον Μάιο από 56,8 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη άνοδο στις 57,6 μονάδες.