Εισαγγελέας καλεί σε απολογία την οικογένεια Κουτσολιούτσου για την Folli Follie
10 months, 17 days ago
6

Τις κλήσεις για ανάκριση εξετάζει ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης και σύμφωνα με πληροφορίες θα τις λάβουν όλα τα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας Folli- Follie, δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τ. Κουτσολιούτσος, ο πρόεδρος κ. Δ. Κουτσολιούτσος, το μέλος κ. Κ. Κουτσολιούτσου, και το μέλος κ. Ε Ζαχαρίου.

Επίσης, από τον οικονομικό εισαγγελέα θα κληθούν και τα μέλη της προηγούμενης επιτροπής ελέγχου της Folli – Follie, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πεθερός του κ. Κουτσολιούτσου κ. Μαντζαβίνος. Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Δραγάτσης διαθέτει εμπειρία στην αποκάλυψη οικονομικών συναλλαγών καθώς στην υπόθεση της PROTON είχε βρεις Κεφάλαια ύψους 40 εκατ. ευρώ τα οποία επέστρεψαν στην τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συντάσσει το δικό της πολυσέλιδο πόρισμα (ανω των 800 σελίδων ) ύστερα από τις απαντήσεις που έδωσαν τα μέλη της διοίκησης και της Επιτροπής Ελέγχου. Εκτιμάται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προχωρήσει σε βαρύτατα πρόστιμα και σημασία θα έχει ποια κατηγορία (χειραγώγηση) θα τεκμηριώνει στο παραπεμπτικό πόρισμα της.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απο ορκωτούς ελεγκτές (ΣΟΛ), τα διεθνή λογιστικά πρότυπα ορίζουν ότι, όταν πραγματοποιείται ανάκληση ελέγχου για ένα έτος τότε αυτή συμπαρασύρει και τα προηγούμενα έτη.