Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ρουμελιώτη με Στουρνάρα για την Attica Bank- Εστειλε εξώδικο
1 year, 12 days ago
6

Νέο επεισόδιο είχαμε σήμερα στην κόντρα του προέδρου της Attica Bank με την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, που τον κατηγορεί ότι λειτουργεί ως εκτελεστικό μέλος της τράπεζας, χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από τις αρμοδιότητες της θέσης του.

Υπενθυμίζεται οτι η Τράπεζα Αττικής βρέθηκε πρόσφατα και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω του καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ η προστασία που προσφέρει η κυβέρνηση στην διοίκηση της Τράπεζας, της μόνης μη συστημικής Τράπεζας σήμερα, έχει προκαλέσει υποψίες και ενόχληση στην Φρανκφούρτη.

Το επεισόδιο αφορά το εξώδικο που έστειλε ο πρόεδρος της Attica Bank Π. Ρουμελιώτης στο διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος Σ. Παντελιά, ενώ είχε προηγηθεί νέα επιστολή του τελευταίου.

Ειδικότερα, η πλευρά Ρουμελιώτη επικρίνει το στέλεχος της ΤτΕ ότι αρνήθηκε να του παραδώσει τα έγγραφα, στα οποία βασίστηκε η αόριστη -σύμφωνα με την ηγεσία της Attica Bank- κλήση του Π. Ρουμελιώτη σε ακρόαση.

Στην επιστολή του, το στέλεχος της ΤτΕ ανακοινώνει στον κ. Ρουμελιώτη ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την ΕΚΤ, και μετά θα σταλεί για εξέταση το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του, στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, ο κ. Παντελιάς εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση των επίμαχων εγγράφων -παρότι ζητήθηκαν εγγράφως με εξώδικο-, που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέο εξώδικο, για να του δοθούν τα στοιχεία που τον αφορούν, διαφορετικά η όλη διαδικασία κλήσης του σε ακρόαση θα καταστεί απολύτως άκυρη, διαμηνύουν από την Attica Bank.

Εξάλλου ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τον κ. Παντελιά να αποστείλει και προς την ΕΚΤ και προς τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων όλα τα έγγραφα που σκοπίμως αποκρύπτει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Bank. Στόχος, τα μέλη και των δύο θεσμικών οργάνων να διαμορφώσουν κρίση για όλα τα γεγονότα.

Με την πλευρά Ρουμελιώτη να θέτει ένα ακόμη ερώτημα: Αν ευθύνεται ο ίδιος για το γεγονός ότι αποκάλυψε τις επισφάλειες της Attica Bank, όπως του Ομίλου Καλογρίτσα κ.α., όπως και τις μεταβιβάσεις των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο fund, ή αν ευθύνονται τα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας που δημιούργησαν τα ακανθώδη αυτά προβλήματα και εξέθεσαν την τράπεζα σε κινδύνους.

Σημειώνεται ότι ούτως η άλλως η παρουσία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Τράπεζα Αττικής θεωρείται εκρηκτική, αφού στο παρελθόν δεν δίστασε να γρονθοκοπήσει τον εκτελεστικό διευθυντή της Τράπεζας Θόδωρο Πανταλάκη.