Παράνομο εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ στον Ασπρόπυργο [εικόνες]
1 year, 3 months ago
6

Νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων τσιγάρων κατάφερε το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικών ερευνών και ελέγχων που διεξάγονται, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, εντόπισε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Ασπροπύργου, εντός του οποίου υπήρχε μεγάλος αριθμός μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιγάρων.

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντόπισε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Ασπροπύργου, εντός του οποίου υπήρχε μεγάλος αριθμός μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιγάρων.

Είχαν ήδη ξεκινήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες για το στήσιμο παράνομου εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε, ο οποίος συνιστά ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τσιγάρων, αποτελούνταν από:

► Τουρμπίνα εξαερισμού που φέρει ηλεκτρονικό μοτέρ και ηλεκτρικό μοτέρ

► Εξοπλισμό ελέγχου σκόνης

► Μηχάνημα εξαερισμού

► Ιμάντα μεταφοράς, 3 τεμάχια

► Πίνακα ηλεκτρολογικού ελέγχου

► Γεννήτρια με πίνακα ελέγχου, δύο μπαταρίες τύπου και κινητήρα εσωτερικής καύσης, καύσιμο DIESEL(περιέχεται καύσιμο στην δεξαμενή πετρελαίου)

► Κόφτη – Μηχάνημα με ιμάντα μεταφοράς

► Δεξαμενή καυσίμων κενή περιεχομένου

► Σιλό με ιμάντες, με ηλεκτρικό μοτέρ

► Κομπρεσέρ, αεριοφυλάκιο

► Μεγάλο σιλό με ιμάντες, που φέρει μοτέρ

► Εξαρτήματα εξαερισμού

► Σιλό μεγάλο, χωρίς ιμάντες

► Δύο (2) ιμάντες μεταφοράς με αντίστοιχα ηλεκτρικά μοτέρ

► Μηχάνημα μέτρησης υγρασίας

► Ζυγαριά ηλεκτρονική

► Μαχαίρια (25 τεμάχια) κοπής τσιγάρων και κυλινδρική πέτρα ακονίσματος

► Σωλήνες εξαερισμού διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, οκτώ (8) τεμάχια.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Στον αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν δύο ιμάντες μεταφοράς με αντίστοιχα ηλεκτρικά μοτέρ

Πίνακες ελέγχου

Ιμάντας μεταφοράς

Ο αποθηκευτικός χώρος στον ΑσπρόπυργοΜηχάνημα για την παραγωγή τσιγάρων