Ρέι Ντάλιο: «Cash is trash», υποστηρίζει ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου
1 year, 10 months ago
6

Η Fed δε θα καταφέρει να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να επηρεάσει την ανάπτυξη, τονίζει ο επενδυτής – Προ στασιμοπληθωρισμού βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ αναφέρει ο συνεργάτης και co-CIO της Bridgewater Associates, Μπομπ Πρινς

Ο δισεκατομμυριούχος Ray Dalio προτείνει στους επενδυτές να αποφύγουν τόσο τις μετοχές όσο και το ρευστό.

Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου συνεχίζει το αφήγημά του «cash is trash» (το ρευστό ισοδυναμεί με σκουπίδια). Σε πρόσφατή του συνέντευξη από το Νταβός, ο Dalio τόνισε πως «προφανώς το ρευστό συνεχίζει να ισοδυναμεί με -επενδυτικά- σκουπίδια. Αναλογιστείτε πόσο γρήγορα χάνετε την αγοραστική σας δύναμη. Οι μετοχές είναι ακόμα χειρότερες. Οι επενδυτές θα πρέπει να προσηλωθούν σε επιλογές με “πραγματικές αποδόσεις”. Βρισκόμαστε σε ένα επενδυτικό περιβάλλον αρνητικών αποδόσεων. Οι αγορές δε μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική τους πορεία».

Όσο για τις κινήσεις της Fed και την ικανότητά της για περιορισμό του πληθωρισμού χωρίς να προκαλέσει επιβράδυνση στην οικονομία, ο Dalio απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πως οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed δε θα μπορέσουν να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό ο οποίος βρίσκεται ακόμα πάνω από το 8%, σε υψηλό 40ετίας:

«Εάν μιλήσουμε για αύξηση των επιτοκίων στο 3% ή 4%, δε θα είναι αρκετά για την αντιστάθμιση των πληθωριστικών πιέσεων».

Σε παρόμοια γραμμή κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του co-CIO της Bridgewater, Βob Prince ο οποίος τόνισε πως η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται προ στασιμοπληθωρισμού, υπογραμμίζοντας πως οι αγορές παραμένουν υπερβολικά αισιόδοξες όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού.

protothema.gr