Στην αγορά ακινήτων η Fourlis- Aίτημα στην Κεφαλαιαγορά για σύσταση ΑΕΕΑΠ
6 months, 27 days ago
6

Αίτημα στην Κεφαλαιαγορά για χορήγηση άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) κατέθεσε ο Oμιλος Φουρλής Α.Ε. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σκοπός του Oμίλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  είναι να ιδρύσει μία ΑΕΕΑΠ που θα δραστηριοποιείται αμιγώς σε ποιοτικά ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου. Θεωρούμε, σημειώνει ο Ομιλος, ότι η εξέλιξη του κλάδου Λιανικής σε φυσική και ψηφιακή μορφή, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στον φάκελο αίτησης αδειοδότησης ΑΕΕΑΠ συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι, καθώς και τα επενδυτικά ακίνητα λιανικής του ομίλου στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 176 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

«Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ θα αναπτυχθεί δυναμικά με την απόκτηση νέων ακινήτων και εκτός Ομίλου Fourlis, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μείγμα ακινήτων λιανικής υψηλής ποιότητας.

Με την ανωτέρω κίνηση, η Fourlis A.E. Συμμετοχών αποσκοπεί σε περαιτέρω μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.