Αυτή είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο με μόλις 48 κατοίκους
21 days ago
6

Οι Νήσοι Πίτκαιρν είναι μία μικρή κουκκίδα στον πλανήτη και συγκεκριμένα στον Ειρηνικό, μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού με μόλις 48 κατοίκους.

Το τελευταίο διάστημα τα φώτα στράφηκαν πάνω του, καθώς επετράπη ο γάμος ομοφυλοφίλων. Αν και κανένας κάτοικος του νησιού δεν είναι γκέι ούτε κάποιο άλλο ζευγάρι ομοφυλοφίλων έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να πάει να παντρευτεί εκεί.

Το Πίτκαιρν, το οποίο κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 1790 είναι μεν βρετανική αποικία, ωστόσο έχει κάποια νομική αυτονομία και για αυτό το λόγο θεωρείται η μικρότερη χώρα στον κόσμο από πλευράς πληθυσμού.

Πρόκειται για ένα επίγειο παράδεισο, πνιγμένο στο πράσινο και απόλυτα ασφαλή αφού όλοι οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ποτέ δεν κλειδώνουν τα σπίτια τους. Το σύνολο των κατοίκων είναι απευθείας απόγονοι των πειρατών του Μπάουντι και των Ταϊτινών που είχαν απαγάγει. Το νησί είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένο και υπάρχει χώρος για… πολλούς ακόμα.

Οσοι θα ήθελαν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν οικογενειακούς δεσμούς με το νησί καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο του νησιού και τον Διοικητή. Το νησί που βασίζεται οικονομικά στον Τουρισμό κήρυξε πτώχευση το 2004 αφού ελάχιστοι το γνωρίζουν και ο Τουρισμός βρίσκεται σε πτώση.

Η ηλεκτρική ενέργεια κοστίζει πολύ ακριβά ενώ ο πληθυσμός του νησιού γερνάει με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι πάνω από τα 65 έτη. Οι νεότεροι που θα πρέπει να πάνε γυμνάσιο μετακομίζουν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ γενικά, τα παιδιά που μένουν στο Πίτκαιν είναι ελάχιστα… Πρόσφατα το ενδιαφέρον του πλανήτη έπεσε στην κουκίδα αυτή του Ειρηνικού καθώς ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει το γάμο των ομοφυλοφύλων.

Η Μεράλντα Γουόρεν, μία 70χρονη κάτοικος, λέει χαρακτηριστικά πως κανένας γάμος ομοφυλοφίλων δεν έχει γίνει από τότε που πέρασε ο νόμος στο νησί και πιστεύει πως ποτέ δεν θα γίνει. Μάλιστα, ανέφερε πως κανείς στο νησί δεν είχε ασχοληθεί με το γεγονός μέχρι που τις τελευταίες μέρες άρχισε να γίνεται λόγος γι’ αυτό από τα διεθνή μέσα. Οπως υποστηρίζει η Γουόρεν μόνο ένας κάτοικος του νησιού υπήρξε γκέι και αυτό ήταν πολλά χρόνια πριν.

in.gr