Αγόρι έψαχνε σε παραλία και βρήκε προϊστορικό δόντι καρχαρία
1 year, 10 months ago
6

Έως και 20 εκατομμυρίων ετών η ηλικία του

Αντιμέτωπος με μια απίστευτη ανακάλυψη ήρθε ένας 6χρονος πιτσιρικάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που έκανε βόλτα με τον πατέρα του στην παραλία Bawdsey στο Suffolk.

Πιο συγκεκριμένα, ο μικρός Σάμι Σέλτον βρήκε το δόντι 10 εκατοστών στην παραλία Bawdsey στο Suffolk ενώ έψαχνε για απολιθώματα μαζί με τον πατέρα του Πίτερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλόδοντας θεωρείται το μεγαλύτερο είδος καρχαρία που υπήρξε ποτέ σύμφωνα με τον καθηγητή εξελικτικής βιολογίας Μπεν Γκάροντ.

Καλό δείγμα, σε πραγματικά καλή κατάσταση

«Ο Σάμι ήταν πολύ ενθουσιασμένος όταν εντοπίσαμε θραύσματα δοντιών καρχαρία στην παραλία, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τόσο μεγάλο και βαρύ όσο αυτό», είπε ο πατέρας του παιδιού. 

Οι φωτογραφίες του ευρήματος στάλθηκαν στον καθηγητή Γκάροντ, ο οποίος διαπίστωσε και επισήμως ότι επρόκειτο για αυτό το προϊστορικό είδος ενώ τόνισε μάλιστα πως «τα δόντια του δεν εντοπίζονται συχνά γύρω από τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου».

  • Διαβάστε επίσης: Βιολογία – Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο απολιθωμένο μπουμπούκι λουλουδιού

«Είναι ένα ιδιαίτερα καλό δείγμα, σε πραγματικά καλή κατάσταση, ενώ συνήθως αρκετά είναι φθαρμένα όταν εντοπίζονται», πρόσθεσε.

Πηγή: BBC