Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος στο Μετς με θέα Ακρόπολη
4 months ago
6

Στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο Μετς, με θέα την Ακρόπολη, βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με minimal γραμμές και ξεχωριστό design, συνδυάζοντας και τις προϋποθέσεις επαγγελματικού χώρου. Οι απαιτήσεις αυτές αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στο συνολικό σχεδιασμό του διαμερίσματος.

Οι κοινόχρηστοι χώροι διακρίνονται στο σχεδιασμό του project από την επένδυση ξύλου και το γκρι χρώμα στους τοίχους. Σκοπός είναι η έμμεση σήμανση προκειμένου ο επισκέπτης να οδηγηθεί από την κεντρική είσοδο, στο χώρο γραφείου, μέσα από τον σχεδιασμό. Ο διαχωρισμός αυτός ορίστηκε στην κάτοψη του χώρου, σε ζώνη ημέρας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο, ενώ σε ζώνη νύχτας τα δύο υπνοδωμάτια και τα λουτρά του διαμερίσματος.

Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών και της ιδιωτικότητας προσωπικών χώρων, δημιουργήθηκαν «κρυφοί» αποθηκευτικοί χώροι πίσω από τις ξύλινες επενδύσεις (χώρος αποθήκης – πλυντηρίου, γκαρνταρόμπα). Χαρακτηριστικό επίσης των κοινόχρηστων χώρων είναι οι φυγές που διαγράφονται τόσο στις οροφές με τα γραμμικά φωτιστικά όσο και στα έπιπλα που τηρούνται αυστηρά οι λοξές γραμμές.