Αντζελίνα Τζολί: Οι αυστηροί κανόνες που ακολούθησε πριν περπατήσουν πάνω της δεκάδες μέλισσες
2 years, 10 months ago
6

Κυριολεκτικά την ανάσα έκοψε η φωτογράφηση που έκανε η Αντζελίνα Τζολί με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μελισσών.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβίστρια φωτογραφήθηκε με δεκάδες μέλισσες στο πρόσωπο και το σώμα της και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η εκπληκτική φωτογράφηση έγινε για το National Geographic και ο φωτογράφος, που ήταν υπεύθυνος για τη λήψη, δήλωσε πως εμπνεύστηκε το caption από ένα πορτραίτο του 1981 στο οποίο ένας μελισσοκόμος στέκεται με μέλισσες να έχουν καλύψει όλο του το στήθος και το πρόσωπο.

Aκόμα πιο ανατριχιαστικό είναι το βίντεο με τις μέλισσες να περπατούν πάνω στο σώμα και το πρόσωπο της Τζολί, αλλά και οι λεπτομέρειες από το πώς βγήκε εις πέρας μία τόσο δύσκολη δουλειά.

Έπρεπε να σταθεί απόλυτα ακίνητη για 18 λεπτά

Συγκεκριμένα κατά  τη διάρκεια της φωτογράφισης η ηθοποιός και σκηνοθέτης, ήταν η μόνη που ήρθε σε τόσο άμεση επαφή με τις μέλισσες. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο σετ είχαν προστασία εκτός από εκείνη.

«Στάθηκε απόλυτα ακίνητη, καλυμμένη με μέλισσες για 18 ολόκληρα λεπτά χωρίς κανένα τσίμπημα», είπε ο φωτογράφος της.

Η Τζολί αλείφθηκε με φερομόνη, για να προσελκύσει τις μέλισσες και να περπατήσουν πάνω της.

Η ίδια περιγράφει πώς ένιωσε με τις μέλισσες να περπατούν πάνω της, ενώ αποκάλυψε πως δεν έκανε μπάνιο για τρεις ημέρες, επειδή της είπαν πως οι μέλισσες θα αναστατώνονταν αν είχε μυρωδιές πάνω της από σαμπουάν και αρώματα.

 

Women for Bees

Πριν από λίγες ημέρες η Τζολί ανακηρύχθηκε «Ανάδοχος» του προγράμματος «Γυναίκες για τις Μέλισσες» (Women for Bees) του 2021.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον Guerlain και την UNESCO με στόχο να εκπαιδευθούν γυναίκες μελισσοκόμοι απ’ όλο τον κόσμο και να τους δοθεί η δυνατότητα να γίνουν επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα διάρκειας 30 ημερών ξεκινά στις 21 Ιουνίου 2021 στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Μελισσοκομίας (OFA) στην Προβηγκία. Η εκπαίδευση θα καθοδηγείται από το OFA, με στόχο να διδάξει στις συμμετέχουσες τη λειτουργία των δικών τους μελισσοκομείων, τα πρωτόκολλα για τη διατήρηση των αποικιών μελισσών, πώς να γίνουν επαγγελματίες μελισσοκόμοι-επιχειρηματίες και πολλά άλλα.

Ο στόχος σύμφωνα με το ΑΠΕ είναι σε πέντε χρόνια, 50 γυναίκες να έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, να έχουν δημιουργηθεί 2.500 κυψέλες και 25 αποθέματα βιόσφαιρας της UNESCO να έχουν ενισχυθεί με 125 εκατομμύρια μέλισσες. Τέτοια αποθέματα βρίσκονται σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σλοβενία, η Καμπότζη, η Αιθιοπία, η Ρουάντα και η Κίνα.

Ο οίκος Guerlain έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη στις κοινότητες με τις οποίες συνεργάζεται. Αυτή η δέσμευση μας έφερε κοντά και το «Women for Bees» είναι μια υπέροχη προέκταση της συνεργασίας μας, ανέφερε η Αντζελίνα Τζολί στο bazaar.com.

Ως ανάδοχος η ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συναντήσει τις μελισσοκόμους στην εκπαίδευση και θα παρακολουθήσει την πρόοδό τους.

«Όταν οι γυναίκες αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις, το ένστικτό τους είναι να βοηθήσουν στην ενίσχυση των άλλων».

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα συναντήσω τις γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Ανυπομονώ να τις γνωρίσω και να μάθω για τον πολιτισμό και το περιβάλλον τους και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες σε αυτό. Ελπίζω ότι η εκπαίδευση θα ενισχύσει τη ανεξαρτησία, τα εισοδήματα και τις κοινότητές τους» υπογράμμισε.

in.gr