Άρχισε ως παιχνίδι, κατέληξε σε τpαγωδία: Νεκρός 5χρονος από μπαλόνι, η μητέρα του πpoειδοποιεί άλλους γονείς
1 year, 9 months ago
6

Ένα «αθώο» μπαλόνι με ήλιο στοίχισε τη ζωή σε ένα 5χρονο αγοράκι. Μετά την τραγική απώλεια, η μητέρα του προειδοποιεί άλλους γονείς σχετικά με ανάλογα παιχνίδια.

 

Ποιο παιδί δεν παθαίνει έκσταση στη θέα ενός μπαλονιού με ήλιο; Οι φανταχτερές φιγούρες αγαπημένων τους ηρώων δεν τους αφήνει περιθώρια αντίστασης και φυσικά δεν χάνουν ευκαιρία να τα ζητήσουν από τους γονείς τους.

Όμως, ενίοτε αυτά τα χαριτωμένα αντικείμενα που λατρεύουν τα παιδιά, ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή. Μία μητέρα, μετά την τραγική απώλεια του 5χρονου παιδιού της, απευθύνει μία δραματική προειδοποίηση προς άλλους γονείς.

Ο μικρός της πέρασε έξι μέρες στην εντατική, αφότου έπαιζε με ένα μεγάλο μπαλόνι με ήλιο που είχαν αγοράσει σε υπαίθρια γιορτή στο Νιούκασλ.

Η 43χρονη μητέρα περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες πώς βρήκε αναίσθητο στο πάτωμα το παιδί της με το μπαλόνι πάνω από το κεφάλι και το λαιμό του. Προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες προτού φτάσει το ασθενοφόρο και στη συνέχεια μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Η ακριβής αιτία του θανάτου του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την νεκροτομή, ωστόσο εκτιμάται, ότι εισέπνευσε ήλιο. Η μητέρα που έχει άλλα τρία παιδιά, ανέφερε ότι απολάμβαναν τον καλοκαιρινό καιρό στον κήπο, όταν συνέβη το ατύχημα στις 23 Ιουνίου.

Όπως είπε η μητέρα, πήγαινε στο μπάνιο και όταν είδε, ότι το παιδί δεν είχε βγει στον κήπο από το δωμάτιό του, πήγε να τσεκάρει, αν ήταν καλά.

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο βρήκα το μπαλόνι πάνω από το κεφάλι του και τον λαιμό του. Ήταν ένα μπαλόνι σε σχήμα δεινοσαύρου που είχε το ίδιο μέγεθος με εκείνον. Νομίζω ότι προσπάθησε να μπεί μέσα στο μπαλόνο για να γίνει δεινόσαυρος και να μας κάνει έκπληξη. Έβγαλα το μπαλόνι από πάνω του και ούρλιαξα. Δεν αντιδρούσε, τα μάτια του ήταν μισόκλειστα και ήταν χλωμός», ανέφερε.

 

«Αγαπούσε τους δεινόσαυρους και του άρεσε να βρυχάται. Είχε πολλούς και σαν παιχνίδια και σε βιβλία», πρόσθεσε η μαμά.

Τώρα προειδοποιεί άλλους γονείς σχετικά με ανάλογα παιχνίδια.

«Το ήλιο είναι τοξικό και μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε δευτερόλεπτα. Είναι πολύ επικίνδυνο. Πήρε τη ζωή του παιδιού μου, που απλά ήθελε να παίξει. Θέλω όλοι οι γονείς, οι παππούδες, οι νταντάδες, οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με ήλιο να είναι προσεκτικοί», κατέληξε.

enimerotiko.gr