Εβγαλαν γαμήλιες φωτογραφίες παριστάνοντας τους ομήρους στο Κονγκό – Κράξιμο από όλους [εικόνες]
10 months, 12 days ago
6

Τις πιο περίεργες φωτογραφίες γάμου θέλησε να έχει ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ, ωστόσο, ήρθαν αντιμέτωπες με ένα κύμα οργής και χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές» ενώ φυσικά έγιναν viral.

Ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Τζον Μίλτον θέλησε οι γαμήλιες φωτογραφίες του να είναι διαφορετικές. Έτσι, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσει ένα μοναδικό σκηνικό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Μία από τις γαμήλιες φωτογραφίες του ζευγαριού

Για να γίνει όμως αυτό, οι νεόνυμφοι φωτογραφήθηκαν πάνω σε ένα ηφαίστειο και σε ένα τοπικό χωριό. Όλα αυτά θα ήταν ωραία, αν το ζευγάρι δεν αποφάσισε να προσθέσει μερικούς… ψεύτικους στρατιώτες στο μίγμα για να φανεί ότι ετοιμάζονται να τους σκοτώσουν και να περιγράψουν το χωριό ως «γκέτο».

«Ανταλλάσσοντας τους όρκους μας στην κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου στο Κονγκό με μια τοπική φυλή, ενώ ο εμφύλιο πόλεμος μαίνεται λίγο πιο δίπλα, είναι ο σουρεαλισμός στα καλύτερά του» έγραψε ο Μίλτον σε μία από τις φωτογραφίες που μοιράστηκε στο Instagram.
Η γυναίκα είναι ντυμένη με το νυφικό της μπροστά σε ένα ενεργό ηφαίστειο

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει το γαμήλιο δαχτυλίδι της νύφης να κρέμεται πάνω σε ένα καλάσνικοφ που κρατά ένας Κονγκολέζος, με τίτλο «Διαμάντια του αίματος».
Το δαχτυλίδι κρεμασμένο σε ένα καλάσνικοφ

Ο ασυνήθιστος αυτός γάμος έλαβε χώρα το 2017, αλλά η Σεσίλια Κριστίν είδε τις φωτογραφίες στο Instagram και τις μοιράστηκε στη σελίδα της στο Facebook, με αποτέλεσμα να γίνουν viral.

Ο λογαριασμός στο Instagram του Μίλτον έχει έκτοτε αφαιρεθεί, αλλά οι προσβλητικές εικόνες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.
Η νύφη στο γειτονικό χωριό

Η χρήση μιας εμπόλεμης ζώνης ως σκηνικό δεν θεωρήθηκε και η καλύτερη από πολλούς και εξόργισε άλλους που κατηγόρησαν τον φωτογράφο για ρατσισμό, αποικιοκρατία και εκμετάλλευση.

Το «γκέτο» όπως το περιέγραψε ο γαμπρός

«Χάνω την αίσθηση του τι είναι πραγματικό επειδή ένα κομμάτι μου, φωνάζει πως είναι πλαστό και το άλλο λέει: είναι μερικοί άνθρωποι που έχουν παραισθήσεις και νομίζουν ότι αυτό ήταν μια πολύ καλή ιδέα’» έγραψε κάποιος.

«Θα πρέπει να είναι κάποιο είδος σάτιρας για τους δυτικούς που χρησιμοποιούν την φτώχεια και τον πόλεμο ως σκηνικό για τον ‘περιπετειώδη τρόπο ζωής’ τους, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω, δεν μπορεί να είναι σοβαροί αυτοί οι άνθρωποι;» ανέφερε κάποιος άλλος.

Φωτογραφίες: Facebook/ Cecilia Cristin