Φώκια: Εισέβαλε σε σπίτι, τραμπούκισε τη γάτα και άραξε στον καναπέ
1 year, 7 months ago
6

Μια μικρή φώκια προκάλεσε αναστάτωση εισβάλοντας σε σπίτι όπου κατοικεί η οικογένεια Ρος στη Νέα Ζηλανδία. Όπως είπε η μητέρα, Τζεν Ρος, η νεαρή φώκια, φέρεται πως «παρενόχλησε» τη γάτα που βρισκόταν κι αυτή στο σπίτι. Μάλιστα ο απρόσμενος επισκέπτης στη συνέχεια αποφάσισε να ξεκουραστεί και… ξάπλωσε στον καναπέ, σύμφωνα με την οικογένεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζεν γύρισε από το γυμναστήριο, άνοιξε την πόρτα και βρήκε να την περιμένει «μία μικρή, γλυκιά φώκια». Η μητέρα ξύπνησε τα παιδιά , 12 και 10 ετών, για να δουν το «νέο τους κατοικίδιο», αναφέρει ο Guardian.

Η χαμένη ευκαιρία του θαλάσσιου βιολόγου

Αλλά το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο πατέρας, Φιλ Ρος τυγχάνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος και ήταν ο μόνος που δεν ήταν στο σπίτι την ώρα που εισέβαλε η φώκια. «Η μεγάλη πλάκα είναι πως αυτό είναι το μόνο έκτακτο περιστατικό όπου θα ήταν χρήσιμο να έχεις θαλάσσιο βιολόγο στο σπίτι» είπε χιουμοριστικά ο πατέρας. «Έχασα την ευκαιρία να λάμψω».

Τελικά η μητέρα κατάφερε να δελεάσει τη φώκια για να την ακολουθήσει στην μπροστινή πόρτα και μετά στον κήπο.

Η γάτα σοκαρισμένη ζήτησε αλλού καταφύγιο

Ειδικός εμφανίστηκε για να παραλάβει λίγο αργότερα τον Oscar, όπως ονόμασε η οικογένεια τη φώκια, και την οδήγησε στο φυσικό της περιβάλλον. Η γάτα της οικογένειας εντοπίστηκε στο διπλανό σπίτι «εμφανώς σοκαρισμένη».

Η γάτα Κοκό αναρρώνει από το «μαρτύριο» της φώκιας.

Ο Phil Ross σημείωσε πως δεν είναι ασυνήθιστο για μικρές φώκιες να εξερευνούν την περιοχή αυτή την περίοδο, καθώς αρχίζουν το προσωπικό τους ταξίδι προς την ελευθερία.