Γιατί η αγάπη σε μια σχέση πεθαίνει
9 months, 20 days ago
6

Από τη στιγμή που θα αγαπήσετε τον άλλον μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Να κινήσετε γη και ουρανό. Η αγάπη θα σας συνεπάρει. Θα σας ταξιδέψει σε τόπους της καρδιάς σας ανεξερεύνητους και θα γνωρίσετε νέα συναισθήματα. Συναισθήματα τόσο δυνατά που αναρωτιέστε που θα πάνε όταν τελειώσει όλο αυτό. Γιατί η αγάπη μπορεί και να πεθάνει.

Σχεδόν πάντα η αγάπη αρχίζει να φθίνει εξαιτίας μικρών πραγμάτων που καταλήγουν να γίνουν ανυπέρβλητα οχυρά, δύσκολα να καταστραφούν. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε τους πιο βασικούς λόγους που η αγάπη πεθαίνει.

Δεν επιλύετε τις διαφορές.

Η επίλυση των μικρών διαφορών σε μια σχέση είναι απαραίτητη για την αποφυγή σημαντικών συγκρούσεων που δημιουργούν δυσαρέσκεια. Ποτέ μην αφήνετε την ημέρα να φύγει χωρίς να έχετε επιλύσει τις διαφορές, τα προβλήματα και τις μικρές καθημερινές καταστάσεις που σας προβληματίζουν.

Αυτό που συνήθως κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια είναι να μεταθέτουν τη λύση της παρεξήγησης ή του προβλήματος για την επόμενη ημέρα, με σκοπό να αποφύγουν τη συζήτηση. Ωστόσο όταν εμφανιστεί ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, αναδύονται και όλες οι άλυτες διαφωνίες, προκαλώντας έντονες συγκρούσεις.

Αποδέχεστε συμπεριφορές που είναι επιβλαβείς για τη σχέση.

Όταν η μια πλευρά συμπεριφέρεται άσκημα στη σχέση και ο άλλος δέχεται παθητικά αυτή τη συμπεριφορά, η ζημιά είναι άμεση.

Σταματάτε να εκφράζετε την αγάπη σωματικά.

Η συναισθηματική απόσταση μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και όταν το ζευγάρι απομακρυνθεί σωματικά. Όταν η στοργή δεν εκφράζεται με αγκαλιές και φιλιά, η αγάπη αρχίζει να πεθαίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν αυτό συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ο πάγος και να αναθερμανθεί η σχέση.

Γίνεστε θύματα της μονοτονίας και της ρουτίνας.

Η μονοτονία είναι θανατηφόρα για την αγάπη και ενώ οι περίοδοι πλήξης έρχονται σε όλες τις σχέσεις, είναι σημαντικό να μην τους επιτρέψετε να διαρκέσουν για πολύ καιρό.