Η Γκουίνεθ Πάλτροου πέρασε στην εμμηνόπαυση και μιλάει για τις αλλαγές που της συμβαίνουν [βίντεο]
1 year, 4 months ago
6

Στα πρώτα στάδια της εμμηνόπαυσης λέει πως βρίσκεται η Γκουίνεθ Πάλτροου, με τις μεταβολές στη διάθεσή της να είναι τόσο μεγάλες, που μερικές φορές γίνεται «μανιασμένη ξαφνικά χωρίς λόγο».

Η 46χρονη ηθοποιός, αποκάλυψε πως έχει αρχίσει να παρατηρεί μεγάλες αλλαγές στο σώμα και το μυαλό της από τότε που εισήλθε στην προεμμηνόπαυση.

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο για την εταιρεία της Goop – που πουλά μια σειρά από συμπληρώματα που λέγεται ότι βοηθούν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι νιώθει τις αλλαγές στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένων του ιδρώτα και των ορμονικών αλλαγών.

«Όταν μπαίνετε στην προεμμηνόπαυση παρατηρείτε πολλές αλλαγές» είπε. «Αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνουν ορμονικές μετατοπίσεις, την διάθεση που αλλάζει και ξαφνικά, χωρίς κανέναν λόγο, γίνεσαι έξαλλη».

Είπε ότι η κοινωνία πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την διαδικασία, προσθέτοντας: «Θυμάμαι όταν η μητέρα μου μπήκε στην εμμηνόπαυση. Ήταν ένα πολύ μεγάλο θέμα και υπήρχε θλίψη γύρω από αυτήν και όλα αυτά τα συναισθήματα. Δεν νομίζω ότι έχουμε στην κοινωνία ένα σπουδαίο παράδειγμα μιας φιλόδοξης γυναίκας σε εμμηνόπαυση».
Κατάστημα της εταιρείας της Goop

Η προεμμηνόπαυση, επίσης γνωστή ως μεταβατική εμμηνόπαυση, ξεκινά αρκετά χρόνια πριν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ωοθήκες παράγουν σταδιακά λιγότερο οιστρογόνο μέχρι να σταματήσει τελείως η παραγωγή ωαρίων.

Η Πάλτροου είπε ότι ενώ δεν είναι ακόμη σε εμμηνόπαυση, βιώνει μια «αισθητή αλλαγή στις ορμόνες της», παράλληλα με την αυξημένη εφίδρωση και τις μεταβολές της διάθεσης.

Τα συμπληρώματα εμμηνόπαυσης που πουλά η εταιρεία της, λέγονται Madame Ovary, και κοστίζουν 70 δολάρια για προμήθεια ενός μήνα.

Τα συμπληρώματα που πουλά η εταιρεία της κοστίζουν 75 δολάρια για έναν μήνα

Η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο συνδυασμός βοτάνων, βιταμινών και φυτικών ενώσεων μπορεί να βοηθήσει στην «ελάφρυνση των συνηθέστερων παραπόνων της μεταβατικής εμμηνόπαυσης».

Να σημειωθεί πάντως ότι νωρίτερα φέτος, η Goop αναγκάστηκε να πληρώσει 12.500 δολάρια, όταν οι γιατροί χαρακτήρισαν μερικά από τα αμφιλεγόμενα προϊόντα της «γελοία και επικίνδυνα».