Η γυναίκα του «πέθαινε» στη διάρκεια της γέννας, της ψιθύρισε στο αυτί αuτά τα λόγια και τότε έγινε το θαύμα
1 year, 10 months ago
6

Ένα «θαύμα» βίωσαν ο Νταγκ και η Μέλανι Πρίτσαρντ, όταν η γυναίκα αντιμετώπισε σοβαρές επιπλοκές στη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

 

Όλα ξεκίνησαν, όταν η γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο, όπου και θα έφερνε στον κόσμο τον δεύτερο παιδί της και άρχισε να νιώθει ζαλάδες και είχε τάση για εμετό. Οι γιατροί προσπάθησαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάτι, ούτε σε εκείνη, ούτε στο νεογνό.

Μετά από εκείνη την στιγμή, η υγεία της Μέλανι επιδεινώθηκε ραγδαία. Η μητέρα υπέστη εμβολή αμνιακού υγρού, μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή της κύησης όπου εισρέει αμνιακό υγρό στην κυκλοφορία αίματος της επιτόκου. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μια στις 80.000.

μητέρα

Οι αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα της μητέρας είναι ταχύτατες και σε ποσοστό 85% οι καταστάσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο. Η Μέλανι μπήκε άμεσα στην εντατική και οι γιατροί μπόρεσαν να σώσουν το μωρό μέσω καισαρικής τομής. Η μητέρα όμως δεν κατάφερε να επανέλθει, με τους γιατρούς να ανακοινώνουν τον κλινικό θάνατό της.

 

Τι δήλωσε ο σύζυγός της για την κατάσταση της υγείας της

Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η ασθενής δεν είχε επανέλθει και θα χρειαζόταν μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων ακόμη και αν κατάφερνε να επιζήσει. «Η γυναίκα μου ήταν κλινικά νεκρή όταν γεννήθηκε η κόρη μου», είπε ο σύζυγος της Μέλανι, ο Ντάγκλας.

Οι γιατροί του είπαν να προετοιμαστεί για το αναπόφευκτο. Τότε έσκυψε πάνω από το κεφάλι της γυναίκας του και της έδωσε ένα αποχαιρετιστήριο φιλί. «Αν σου έχει απομείνει έστω και το παραμικρό κουράγιο να παλέψεις, άρχισε να το κάνεις», ψιθύρισε στη Μέλανι.

 

Αυτά τα λόγια λειτούργησαν σαν εντολή επιβίωσης για τη Μέλανι και βρήκε τη δύναμη να περάσει στην άλλη πλευρά πάλι, να παλέψει για τη ζωή της. Μόλις μετά από 24 ώρες αφότου είχε χάσει τις αισθήσεις της, η Μέλανι βρήκε τη δύναμη και άνοιξε πάλι τα μάτια της.

Συγκεκριμένα μετά από μερικές ώρες, η ίδια κατάφερε να αναπνέει χωρίς τη βοήθεια των μηχανημάτων. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως συνέβη αυτό, με βάση τα δεδομένα της επιστήμης τους. «Η ανάρρωσή της ήταν ένα θαύμα. Ακόμη και το γεγονός πως είναι ζωντανή είναι θαύμα», είπε ο Νταγκ.

enimerotiko.gr