Η Πετρουλάκη δε γυμνάζει μόνο, δίνει και μία μη αναμενόμενη συνταγή
1 month, 2 days ago
6

Η γνωστή γυμνάστρια και μαμά, Ελένη Πετρουλάκη, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια συνταγή για όλους όσους θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της νηστείας. νηστεύουν παράλληλα.

View this post on Instagram

Σήμερα σας έχω υπέροχη νηστίσιμη συνταγή… Κριθαρότο με γαρίδες! 🦐 Δοκιμάστε την👌🏻 __________________________________________________________ 👉🏻ΥΛΙΚΑ Για 4 Άτομα ✔️1 Σακκουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες ✔️1 κριθαράκι μέτριο ✔️φρέσκιες ντομάτες ✔️2 κύβους knorr ψάρι ✔️50 ml ούζο η λευκό κρασί ξηρό ✔️1 Κρεμμύδι ξερό ✔️2 κρεμμυδάκια φρέσκα ✔️1 Πράσσο ✔️3 Σκελίδες σκόρδο ✔️5 φύλλα βασιλικού ✔️1 Πιππεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια ✔️1 Φινόκιο ξιλοκομμένο ✔️Λίγο ελαιόλαδο ✔️Αλάτι κ Πιπέρι 👉🏻Εκτέλεση Συνταγής Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό ξεπλένουμε τις γαρίδες μας κ τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο κ το Πράσσο. Στην συνέχεια προσθέτουμε κ το σκόρδο, μόλις σωταριστεί και αυτό βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο η λευκό ξηρό κρασί κ αφήνουμε να εξατμιστεί καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τος ντοματες καθώς και το νερό ώσπου να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τους ζωμούς ψαριού. Θέλει το φαγητό μας περίπου 15 με 18 λεπτά. Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε και άλλο νερό λίγο λίγο κ ανακατεύουμε συνεχώς 5 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από την εστία Ρίχνουμε τις γαρίδες μας καθώς και τον βασιλικό. Καλή Επιτυχία!! ❤️ Σεφ @antoniskour21 @fitlab.services @fit_n_form #fitnessinspiration #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitwomen #fitness #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab

A post shared by Eleni Petroulaki® Official (@elenipetroulaki) on


Πρόκειται για κριθαρότο με γαρίδες, εύκολο, γρήγορο, με θρεπτική αξία και με προσεκτικό μαγείρεμα δεν μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.
ADVERTISING

Ακολουθήστε τη συνταγή της Ελένης Πετρουλάκη:
Υλικά για 4 άτομα

1 σακουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες
1 κριθαράκι μέτριο
φρέσκιες ντομάτες
2 κύβους ψάρι
50 ml ούζο ή λευκό κρασί ξηρό
Κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα βασιλικού
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι κ Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό ξεπλένουμε τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο και το πράσο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το σκόρδο, μόλις σωταριστεί και αυτό βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο ή λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες καθώς και το νερό ώσπου να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τους ζωμούς ψαριού. Θέλει το φαγητό μας περίπου 15 με 18 λεπτά. Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε και άλλο νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς 5 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από την εστία. Ρίχνουμε τις γαρίδες μας καθώς και τον βασιλικό.
ΣΧΕΤΙΚΑ