Ιαπωνία, η χώρα όπου η δισκέτα αρνείται να πεθάνει
1 year, 7 months ago
6

Το Ψηφιακό Υπουργείο της Ιαπωνίας «κήρυξε πόλεμο» στις δισκέτες και τα CD που χρησιμοποιούνται ακόμα ευρέως στη χώρα λόγω γραφειοκρατίας.

Αν και είναι διάσημη για την εφευρετικότητά και την πρωτοπορία της σε θέματα τεχνολογίας, η Ιαπωνία είναι παραδόξως γνωστή και για την τάση της να προσκολλάται σε παλιές τεχνολογίες όπως το φαξ, το οποίο επίσης παραμένει σε σχετικά ευρεία χρήση.

Περίπου 1.900 διαδικασίες του ιαπωνικού δημοσίου απαιτούν από τις επιχειρήσεις να διατηρούν αρχεία σε δισκέτες, CD και mini-disc, δήλωσε ο Ψηφιακός Υπουργός Τάρο Κόνο.

 

Οι κανόνες θα αλλάξουν ώστε να επιτρέπεται η αποθήκευση δεδομένων online, υποσχέθηκε.

Οι πρώτες δισκέτες είχαν διαγώνιο 8 ιντσών, αργότερα όμως μίκρυναν στις 5,25 και τις 3,5 ίντσες (George Chernilevsky / C0)

Λίγες είναι οι σημερινές εφαρμογές στις οποίες θα επαρκούσε η τεχνολογία του περασμένου αιώνα, δεδομένου ότι θα χρειάζονταν 20.000 κλασικές δισκέτες των 1,44 megabyte για να αντικαταστήσουν ένα φλασάκι USB των 32 gigabyte.

Γνωστές και ως «εύκαμπτοι δίσκοι», οι δισκέτες εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1960 και παρέμειναν δημοφιλείς για περίπου τρεις δεκαετίες πριν αντικατασταθούν από άλλες τεχνολογίες αποθήκευσης.

Σήμερα, η κληρονομιά τους παραμένει ορατή στο εικονίδιο «αποθήκευσης» που μοιάζει με δισκέτα.

«Πού μπορεί πια να αγοράσει κανείς δισκέτες» διερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Κόνο.

Και μετά τις δισκέτες, υποσχέθηκε να απαλλάξει από τη χώρα και από μια άλλη παρωχημένη τεχνολογία.

«Θέλω να απαλλαγούμε από το φαξ και σχεδιάζω να το πράξω» είπε.

in.gr