ΗΠΑ: Σκοτώθηκε λίγο πριν πάρει αποζημίωση εκατομμυρίων καθώς έμεινε άδικα 25 χρόνια στη φυλακή
1 year, 3 months ago
6

Δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι σε κηδεία πρώην συγκρατούμενού του ο 62χρονος που κατηγορήθηκε για φόνους που δεν είχε κάνει ποτέ.

Πέρασε άδικα 25 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα που δεν έκανε ποτέ και λίγο πριν πάρει πολλά εκατομμύρια ως αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή του, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι όταν βρίσκονταν σε μια κηδεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα την Daily Mail, ο Κρίστοφερ Ουίλιαμς, 62 ετών, πατέρας έξι παιδιών, πυροβολήθηκε ενώ βρίσκονταν στην κηδεία ενός συγκρατούμενού του το απόγευμα της Παρασκευής, μόλις 22 μήνες μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Ουίλιαμς καταδικάστηκε για έξι φόνους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 25 χρόνια φυλάκισης όταν απορρίφθηκε η τελευταία κατηγορία για δολοφονία, επειδή ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για «ανάρμοστη συμπεριφορά του εισαγγελέα».

Τον Δεκέμβριο του 2021 υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην εισαγγελέως Lynne Abraham, του εισαγγελέα της δίκης David Desiderio και κατά 17 αστυνομικών και διεκδικούσε αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Ουίλιαμς ο οποίος πέρασε τη ζωή του μεταξύ 29 και 61 ετών στη φυλακή.

Αφέθηκε ελεύθερος όταν εξετάστηκε ξανά η υπόθεσή του και βρέθηκαν ψευδομάρτυρες, εισαγγελική κακή συμπεριφορά και κρυμμένα απαλλακτικά στοιχεία.

«Ποτέ στην ιστορία του δικαστικού συστήματος της Πενσυλβάνια δεν έχει κατηγορηθεί κάποιος για έξι φόνους, αθωώθηκε για δύο και έπειτα για ακόμη τέσσερις», είπε ο Ουίλιαμς όταν αφέθηκε ελεύθερος.