Ιταλία: Αγριογούρουνο δάγκωσε γυναίκα που βρισκόταν σε παραλία
1 year, 8 months ago
6

Η Ιταλία είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά της όταν εμφανίστηκε δίπλα της το αγριογούρουνο

Δάγκωμα από αγριογούρουνο δέχθηκε μία Ιταλίδα, που χαλάρωνε μετά τη δουλειά, στην παραλία Στούρλα, προάστιο της Γένοβας.

Η 57χρονη Ροσάνα Φαλκόνε μίλησε για το περιστατικό. «Ήμουν στην παραλία και καθόμουν στην πετσέτα μου. Απολάμβανα το αεράκι, όταν ένα αγριογούρουνο βρέθηκε δίπλα μου». Η ίδια παρέμεινε ακίνητη, όπως έλεγαν οι συμβουλές, ωστόσο το ζώο πήγε καταπάνω της και της δάγκωσε το χέρι.

  • Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Κηφισιά με αγριογούρουνο που «απείλησε» μητέρα με μωρό στο καρότσι

Η Φαλκόνε, ακτιβίστρια για το Δημοκρατικό Κόμμα, εξήγησε ότι όταν εμφανίστηκε το αγριογούρουνο, η ίδια μόλις είχε φάει πίτσα. «Νόμιζα πως το προσέλκυσε η πίτσα και πως θα προσπαθούσε να ανοίξει το χάρτινο κουτί με ό,τι είχε απομείνει. Όμως, αντ’ αυτού, με δάγκωσε», είπε.

Μετά την επίθεση άρχισε να φωνάζει. Ένας από τους λουόμενους έσπευσε να τη βοηθήσει, γιατί είχε αιμορραγία στο χέρι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της χορήγησαν αντιτετανικό ορό και φάρμακα κατά της λύσσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγριογούρουνα εμφανίζονται σε παραλία της Γένοβας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιο επιτέθηκε σε άνθρωπο. Τον περασμένο μήνα, τρία αγριογούρουνα κατέβηκαν στην παραλία, προσπαθώντας να κλέψουν υπολείμματα φαγητού από τραπέζι όπου κάθονταν λουόμενοι.

  • Διαβάστε επίσης: Απίστευτες εικόνες στη Ρώμη – Αγριογούρουνα κάνουν ανέμελα βόλτα στους δρόμους

Η Φαλκόνε υποστηρίζει ότι η επίθεση που δέχθηκε είναι ένδειξη ότι το φαινόμενο επιδεινώθηκε στη Γένοβα. «Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν οι πολίτες σε τέτοιο κίνδυνο. Στην παραλία που ήμουν, βρισκόταν δίπλα μου ένα ζευγάρι με ένα μωρό στο καρότσι. Τι θα γινόταν αν το αγριογούρουνο είχε δαγκώσει το παιδί; Η παραλία είναι προσβάσιμη και σε ΑμεΑ, γιατί να τους βάζουν σε κίνδυνο; Πρέπει οι αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση», αναφέρει.

in.gr