Καθηγήτρια έχασε τη δουλειά της γιατί η τόπλες selfie της έγινε viral στα κινητά των μαθητών της
11 months, 14 days ago
6

Έναν πραγματικό εφιάλτη ζει το τελευταίο διάστημα η Λώρεν Μιράντα.

Ήταν καθηγήτρια Μαθηματικών σε γυμνάσιο του Μπέλπορτ των ΗΠΑ, μέχρι που μια ημίγυμνη selfie της, που είχε στείλει παλιότερα στο σύντροφό της, έφτασε στα χέρια μαθητή της κι έγινε viral με αποτέλεσμα να την απολύσουν.

Η 25χρονη υποστηρίζει ότι δεν ξέρει πώς κατέληξε στα χέρια του μαθητή η φωτογραφία που είχε στείλει προ διετίας στον πρώην σύντροφό της, ο οποίος ήταν κι εκείνος καθηγητής στην ίδια σχολική περιφέρεια.

H επίμαχη φωτό, η οποία στοίχισε στη Λώρεν Μιράντα τη δουλειά της (Φωτογραφία: News 12 Long Island)

Η ίδια χαρακτήρισε την φωτογραφία «αγνή». «Με το ένα χέρι κρατώ ένα καλλυντικό και με το άλλο τραβώ τη φωτογραφία με το κινητό μου», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Οι άνδρες μπορούν να αποκαλύπτουν το στήθος τους χωρίς να τους ρωτά κανείς, ή να το σκεφτούν δυο φορές και δεν είναι το πάνω μέρος του κορμιού μου προσβλητικότερο από εκείνο ενός άνδρα. Η καριέρα μου καταστράφηκε, η φήμη αμαυρώθηκε. Στιγματίστηκα. Τι είδους πρότυπο για τους μαθητές μου θα είμαι αν τρέξω να κρυφτώ; Δείχνω το πρόσωπό μου και λέω ότι μου συνέβη κάτι που δεν το ήθελα.»

Η Μιράντα κατέθεσε αγωγή κατά της σχολικής περιφέρειας διεκδικώντας αποζημίωση τριών εκατομμυρίων δολαρίων επικαλούμενη διάκριση του φύλου.
Ο δικηγόρος της, Τζον Ρέι, είπε ότι ένας άνδρας δεν θα τύγχανε ποτέ ανάλογης μεταχείρισης και επεσήμανε ότι αγνοεί κατά πόσον τιμωρήθηκε ο μαθητής που έφθασε στα χέρια του η selfie και την διέρρευσε.

Όσο εξετάζεται η αγωγή η καθηγήτρια ψάχνει δουλειά σε άλλες σχολικές περιφέρειες αφού, όπως είπε, ο γυμνασιάρχης στο Μπέλπορτ της ξεκαθάρισε ότι είναι μάλλον απίθανο να γυρίσει στην παλιά της θέση: «Πώς να σε βάλω σε μια αίθουσα, είπε [ο γυμνασιάρχης] που τα αγόρια θα βγάζουν τα κινητά τους και θα κοιτάζουν αυτή τη φωτογραφία σου;»