Κίνα: Δικαστήριο υποχρεώνει γυναίκα να πληρώσει 560.000 δολάρια τη σύζυγο του εραστή της
1 year, 1 month ago
6

Η κατηγορουμένη ισχυρίζεται πως εκείνη είναι το θύμα καθώς ο άντρας της είχε πει πως είναι διαζευγμένος.

Μία πρωτάκουστη απόφαση εξέδωσε πρόσφατα κινεζικό δικαστήριο καθώς υποχρέωσε μία γυναίκα να υποβάλλει το ποσό των 3,79 εκατομμύρια γιουάν (560.000 δολάρια) στη σύζυγο του αγαπημένου της, επειδή η σχέση τους ήταν παράνομη.

Σύμφωνα την απόφαση του Λαϊκού Δικαστηρίου του Ζουάνγχε στο Λιαονίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα, η ενάγουσα, μια γυναίκα με το επώνυμο Λι, και ο σύζυγός της, Γουάνγκ, ήταν παντρεμένοι από το 1991.

  • Διαβάστε επίσης:  Γαλλία: Δήμαρχος ζητά προκαταβολή 15.000 ευρώ για όσους επιθυμούν να ανέβουν στο όρος «Mont Blanc»

Το 2008, ο Γουάνγκ ξεκίνησε μία εξωσυζυγική σχέση με την  Ξιαόκι. Η σχέση τους αποκαλύφθηκε όταν η σύζυγος του Γουάνγκ ανακάλυψε πως της έστελνε τακτικά χρηματικά ποσά.

Ο Γουάνγκ παραδέχτηκε τη σχέση του, λέγοντας στη σύζυγό του ότι είχε επίσης έναν 10χρονο γιο με την Ξιαόκι και ότι τους χρηματοδοτούσε για χρόνια, αναφέρει το SCMP.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το δικαστήριο, ο Γουανγκ  είχε μεταφέρει 1,47 εκατομμύρια γιουάν (217.700 δολάρια) στην ερωμένη του μεταξύ 2013 και 2020, είχε αγοράσει δύο διαμερίσματά της συνολικής αξίας 1,45 εκατομμυρίων γιουάν (214.700 δολάρια) και της είχε επίσης χαρίσει ένα αυτοκίνητο.

Η Ξιαόκι υποστήριξε πως δεν γνώριζε για τον γάμο του Γουάνγκ και πως τα χρήματα που έλαβε από εκείνον ήταν για την ανατροφή του γιου τους, αλλά το δικαστήριο είπε ότι η υπόθεση αφορούσε την ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων και όχι την υποστήριξη παιδιών.

Ωστόσο, η ίδια έχει την επιλογή να καταθέσει ξεχωριστή υπόθεση και να μηνύσει τον Γουάνγκ.

Ο κινεζικός νόμος ορίζει ότι κανένα από τα μέρη ενός γάμου δεν μπορεί να ξοδέψει την κοινή περιουσία του ζευγαριού χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου και επειδή η Λι δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή της για τα «δώρα» του Γουάνγκ, η Ξιαόκι πρέπει τώρα να επιστρέψει συνολικά 3,79 εκατομμύρια γιουάν (560.000 δολάρια) στον εραστή της.

in.gr