Κίτρινα Γιλέκα: Σκηνικό πολέμου στο Παρίσι-Δακρυγόνα και συλλήψεις (Live & vid)
5 months, 12 days ago
6

Σκηνικό πολέμου επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη νέα διαδήλωση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γαλλικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει 350 διαδηλωτές, ενώ ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χημικά στους δρόμους του Παρισιού.

Στις 10:30 τοπική ώρα πάνω από 1.500 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Ηλυσίων. Σε παράπλευρο δρόμο η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων

Η αστυνομία για τις καταγγελίες των «Κίτρινων Γιλέκων»

Εντωμεταξύ η Γαλλική αστυνομία μέσω του Twitter δίνει τη δική της απάντηση στις καταγγελίες των «Κίτρινων Γιλέκων». Συγκεκριμένα απαντούν σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν αστυνομικούς με πολιτικά να βρίσκονται ανάμεσα στους διαδηλωτές. Όπως αναφέρει η αστυνομία τα συγκεκριμένα βίντεο είναι «fake news».

Στο υπουργείο Εσωτερικών ο Γάλλος πρωθυπουργός

Από το πρωί του Σαββάτου ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουαρ Φιλίπ βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου μαζί με τον υπουργό Κριστόφ Καστανέρ και τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται στους δρόμους του Παρισιού.

Κίτρινα Γιλέκα: Σκηνικό πολέμου στο Παρίσι-Δακρυγόνα και συλλήψεις (Live & vid)