Μαμά έμαθε στον έβδομο μήνα της κύησης ότι είχε τρίδυμα – Το μωρό «έκπληξη» που κρυβόταν
1 year, 4 months ago
6

Genevieve “Genna” Knox εξεπλάγη όταν έμεινε έγκυος πολύ εύκολα στα 39 της χρόνια, αλλά οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν εκεί. Η μέλλουσα μαμά που νόμιζε ότι ήταν έγκυος σ’ ένα μωράκι, τελικά κατέληξε να κρατήσει τρίδυμα στην αγκαλιά της.

Η πρώτη ανατροπή ήρθε όταν η γυναίκα πήγε για το υπερηχογράφημα στην 20ή εβδομάδα κύησης, με την υπεύθυνη να την ενημερώνει ότι θα αποκτήσει δίδυμα. “Μου λέει “περίμενε, δίδυμα έχεις;” και της λέω, “όχι”. Μετά κοιτάζω το μόνιτορ και βλέπω ξεκάθαρα ότι είναι δυο μωρά” είπε η Knox στο TODAY.

Η Knox, που είναι δασκάλα σε σχολείο στο Σαν Ντιέγο της Καλιφόρνια, είπε στο TODAY.com πως προτίμησε να αποφύγει στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας της η Knox υπεβλήθη σε εκτεταμένες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου. Η Knox σημειώνει ότι αυτή και ο σύζυγός της, Kyle, οι οποίοι είναι επίσης γονείς του 6χρονου γιου Liam, ένιωσαν σαν οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο όταν έμαθαν ότι είχαν δίδυμη κύηση.

“Άργησα να αρχίσω να κάνω παιδιά και δεν ήξερα καν αν θα μπορούσα να κάνω ένα. Ήμασταν πανευτυχείς” πρόσθεσε η γυναίκα. Εννέα εβδομάδες μετά, αποφάσισαν να κάνουν 4D υπερηχογράφημα για να δείξουν φωτογραφίες στην οικογένειά τους και όχι για διαγνωστικούς σκοπούς. Η Knox θυμάται ότι ο άνδρας που της έκανε το υπερηχογράφημα συνέχιζε να καλύπτει όλη την επιφάνεια της κοιλιάς της και δεν σταματούσε με αποτέλεσμα να ανησυχήσει. “Τελικά μου λέει “πόσο προχωρημένη ήταν η εγκυμοσύνη όταν έμαθες ότι θα κάνεις δίδυμα;” Και εγώ είπα “δεν θα το πιστέψεις” και του είπα τι συνέβη στο υπερηχογράφημα των 20 εβδομάδων” σημείωσε η Knox. Τότε ο άνδρας της ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τρίδυμα.

Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα άλλο για τη στιγμή. Ήμουν σε απόλυτο σοκ”, είπε. Η Knox γέννησε τις κόρες, την Kaylee, τη Lily και τη Cecilia, στις 33 εβδομάδες κύησης στις 21 Μαρτίου 2019. Οι μικρούλες πέρασαν μερικές εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (NICU), αλλά τώρα είναι σε… τρελά κέφια.

Το σύνδρομο των “κρυμμένων τριδύμων”

Όσο για το ότι η γυναίκα έμαθε στον έβδομο μήνα της κύησης ότι θα αποκτήσει τρίδυμα, πρόκειται για το σύνδρομο “των κρυμμένων τριδύμων” που δεν είναι ασυνήθιστο, σύμφωνα με γιατρούς.

Όπως δήλωσε στο Today o δρ Sean Daneshmand, διευθυντής Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής στην Κλινική Scripps στη La Jolla της Καλιφόρνια, το κρυφό σύνδρομο τριδύμων “δεν είναι τόσο ασυνήθιστο όσο θα νομίζατε. Όταν τα μωρά είναι πολύ μικρά, το ένα μωρό μπορεί να κρυφτεί πίσω από το άλλο. Τυπικά στις 26, 27, 28 εβδομάδες — το μωρό που χάθηκε θα εμφανιστεί ξαφνικά“.

Η Cecilia, που ήταν το… μωρό έκπληξη κρύβει και τις περισσότερες προκλήσεις, είπε η Knox. “Έχει τεράστια προσωπικότητα. Είναι ξεκαρδιστική και την αγαπάμε μέχρι θανάτου, αλλά σίγουρα ακολουθεί τον δικό της ρυθμό”. Η Knox, σήμερα 43 ετών, μοιράστηκε την ιστορία της στο TikTok και έγινε viral με περισσότερο από ένα εκατομμύριο θεάσεις.

instyle.gr