Ναρκωτικά: Υποβρύχια drone για διακίνηση κατασχέθηκαν στην Ισπανία Κύκλωμα που κατασκεύαζε εξειδικευμένα οχήματα για τη μεταφορά ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στην Ισπανία.
1 year, 9 months ago
6

Κύκλωμα που κατασκεύαζε τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια και άλλα ασυνήθιστα οχήματα ειδικά για τη μεταφορά ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από την ισπανική αστυνομία.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Βαρκελώνη, Μάλαγα και Καντίθ, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε ένα έτοιμο υποβρύχιο drone και ακόμα δύο που βρίσκονταν υπό κατασκευή και φέρονται να προορίζονταν για κύκλωμα ναρκωτικών στη Γαλλία.

Εξοπλισμένα με συσκευές GPS, τα υποβρύχια θα μπορούσαν να ελέγχονται από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μέσω κινητού τηλεφώνου ή τάμπλετ.

Τα περίεργα οχήματα «θα επέτρεπαν σε διακινητές να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τα Στενά του Γιβραλτάρ» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Μέσω του Γιβραλτάρ είναι γνωστό ότι φτάνουν στην Ευρώπη φορτία ναρκωτικών από το Μαρόκο, μεγάλο παραγωγό κάνναβης.

Η Ισπανία είναι εξάλλου πύλη εισόδου για τα ναρκωτικά στην Ευρώπη, εν μέρει λόγω των σχέσεών της με πρώην αποικίες της Νότιας Παραγωγής όπου παράγεται κοκαΐνη, επισημαίνει το BBC.

Εκτός από τα υποβρύχια κατασχέθηκαν επίσης 22 κιλά κάνναβη, περίπου 160.000 ευρώ σε μετρητά και έξι μεγάλα εναέρια drone.

Μεταξύ των συλληφθέντων, ανέφεραν οι ισπανικές αρχές, είναι ένας διπλωματούχος πιλότος ελικοπτέρου που είχε τις τεχνικές γνώσεις για την κατασκευή τέτοιων οχημάτων.

Εκτός από υποβρύχια, το κύκλωμα κατηγορείται ότι κατασκεύαζε ακόμα 12 διαφορετικούς τύπους οχημάτων για μεταφορά ναρκωτικών, ανάμεσά τους τροχόσπιτα με «διπλό πάτο» όπου θα χωρούσαν φορτία 800 κιλών.

Τα υποβρύχια drone είναι τα πρώτα που εντοπίζονται στην Ισπανία, ωστόσο η αστυνομία της χώρας κατέσχεσε πέρυσι στη Μάλαγα ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο από φάιμπεργκλας και κοντραπλακέ με χώρο για έναν χειριστή.

Φέτος, επίσης, το ναυτικό της Κολομβίας εντόπισε ένα ημικαταδυόμενο σκάφος με τέσσερις τόνους κοκαΐνης.

in.gr