O Αντρέα Μποτσέλι μηνύει αεροπορική εταιρεία γιατί αγχώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης
1 year, 6 months ago
6

Ο Αντρέα Μποτσέλι, ο διάσημος Ιταλός τενόρος μηνύει μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ επειδή φέρεται να παραβίασε συμφωνία παρέχοντάς του ένα παλαιότερο και πιο θορυβώδες αεροσκάφος κατά τη διάρκεια μέρους της περσινής περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Ο 64χρονος Μποτσέλι κατέθεσε αγωγή εναντίον της «Private Jet Services of Seabrook» στο δικαστήριο του Νιου Χαμσάιρ τον περασμένο μήνα. Ο τενόρος ισχυρίζεται επίσης ότι η εταιρεία παραβίασε τους όρους του συμβολαίου της όταν ένα μέλος του πληρώματος ανακοίνωσε ότι θα υπήρχε μια ανώμαλη διαδρομή από την Καλιφόρνια στο Κλίβελαντ.

Φόβος και δυσφορία

Σύμφωνα με την αγωγή ο Μποτσέλι, ο οποίος βιώνει δυσφορία και φόβο κατά τη διάρκεια των πτήσεων λόγω της μειωμένης όρασής του, φέρεται να είχε ζητήσει να μην γίνονται ανακοινώσεις για τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της πτήσης «για να αποφευχθεί η πρόκληση αδικαιολόγητου άγχους».

Ο τραγουδιστής του «Con te partirò» ζητά τριπλάσια αποζημίωση από το για το ποσό που πλήρωσε για τις 15 πτήσεις και είχε φτάσει τα 569.800 δολάρια. Το ποσό που ζητά φέρεται να καλύπτει τους δικηγόρους, τις αποζημιώσεις αλλά και τις αλλαγές που χρειάστηκε να κάνει στις πτήσεις του.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο εκπρόσωπος του Μποτσέλι υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία για τη διοργάνωση πτήσεων για τις ημερομηνίες της περιοδείας του τενόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Η συμφωνία όριζε ότι τα τζετ «ιδανικά δεν θα έπρεπε να είναι ‘παλαιότερα’ από 4 χρόνια».

Ο Μποτσέλι, ο οποίος είναι τυφλός, είναι ευαίσθητος στους δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων. Κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Καλιφόρνια στο Κλίβελαντ, η εταιρεία παρείχε ένα Falcon 2000 που κατασκευάστηκε το 1996, εκτός από την ανακοίνωση του πληρώματος για τις αναταράξεις.

Andrea_Bocelli11

Τρέμει τα αεροπλάνα

Η επιβίβαση στο παλαιότερο αεροπλάνο και το άκουσμα της ανακοίνωσης «του προκάλεσε άγχος και φόβο για την ασφάλειά του κατά τα τελευταία 20 λεπτά της πτήσης», σύμφωνα με την αγωγή.

«Επίσης, φοβάται τα αεροπλάνα και έχει άγχος που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια των πτήσεων», αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε η δικηγόρος του. «Συγκεκριμένα, είναι ευαίσθητος στον αυξημένο θόρυβο που τείνει να κάνει ένα παλαιότερο αεροπλάνο κατά την πτήση και ο θόρυβος αυτός του προκαλεί περισσότερο ακόμα περισσότερο άγχος και ανασφάλεια».

Η «Private Jet Services» φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη της, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα αεροσκάφος των απαιτήσεων του Μποτσέλι για τις πέντε τελευταίες ημερομηνίες της περιοδείας.

Σύμφωνα με την αγωγή, η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις για τις τελευταίες ημερομηνίες της περιοδείας, αλλά δεν επέστρεψε τα χρήματα, αναγκάζοντας τον Μποτσέλι να υπογράψει σύμβαση με νέα εταιρεία που του κόστισε περισσότερα από 300.000 δολάρια.

protothema.gr